Alba Iulia: Dosarul „Corupţie la Finanţe“. Inculpaţii au obţinut copii după interceptările telefonice realizate de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii inculpaţilor din dosarul „Corupţie la Finanţe“ au reuşit să obţină la termenul derulat marţi la Curtea de Apel Alba Iulia copii după suporturile optice pe care sunt stocate intercptările telefonice realizate de procurori.

Cererea a fost adresată instanţei de judecată de către avocatul Doinei Scutea (decanul Baroului de Avocaţi), trimisă în judecată pentru trafic de influenţă. Solicitarea acestuia a fost susţinută, ulterior, şi de avocaţii celorlalţi inculpaţi: Ştefan Anghel Bogin (fost director al DGFP Alba), omul de afaceri Alexandru Duca şi foştii ofiţeri de securitate Claudiu Vulpe, respectiv Alexandru Bogdan.

Cu toate că procurorul DNA a susţinut să transcrierile interceptărilor sunt la dosar, judecătorul a considerat că, pentru desfăşurarea unui proces echitabil, este nevoie ca inculpaţii să obţină şi să analizeze interceptările propriilor convorbiri telefonice.

„Copierea suporţilor informatici ce conţin interceptările telefonice se va realiza cu mijloacele tehnice ale Curţii de Apel Alba Iulia, în prezenţa personalului de specialitate al instanţei. Va fi prezent un specialist IT din partea DNA şi unul desemnat de inculpaţi. Solicităm DNA să pună la dispoziţie originalul suporţilor“, a precizat judecătorul în pronunţarea asupra cererii avocaţilor.

De menţionat că este vorba despre toate interceptările telefonice realizate de procurorii DNA, nu numai de cele care au fost utilizate pentru efectuarea cercetărilor şi întocmirea rechizitoriului. Acest lucru a fost solicitat expres de Doina Scutea. „Telefonul meu a fost interceptat timp d eo lună. La dosar sunt doar două convorbiri. Aş vrea să ascult şi restul interceptărilor. Vreau să ascult şi convorbirile celorlalţi inculpaţi. Eu am fost trimis în judecată pe discuţiile dintre alţi inculpaţi“, a spus Doina Scutea. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 19 aprilie 2011.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite