Dorel Fiţ a revenit la conducerea ITM Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba are începând de luni 1 august un nou director, în persoana lui Dorel Fiţ, cel care a condus instituţia până în urmă cu un an de zile. Fiţ a câştigat procesul cu Ministerul Munciii şi a revenit pe post.

Suspendarea lui Dorel Fiţ din funcţia de director al Inspectoratului Teritorial de Muncă, în urmă cu an, a fost considerată ilegală de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instituţia este condusă acum de juristul Puiu Horaţiu.

Dorel Fiţ revine la şefia ITM Alba după un an de la demitere. Asta după ce a câştigat procesul cu Ministerul Muncii printr-o decizie irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie. Instanţa a considerat că Ordonanţele de Guvern în baza cărora a fost demis în iulie 2010, de la conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă sunt neconstituţionale.

„În baza sentinţei date de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o să revin în funcţia de inspector şef la ITM Alba. Aştep să primesc ordinul de numire din partea Ministerului Muncii. Probabil, zilele următoare o să primesc documentul“, a spus Dorel Fiţ.

Dorel Fiţ este unul dintre cei mai longevivi directori de instituţie din Alba. A condus ITM Alba timp de un deceniu. Juristul a mai fost demis încă o dată în octombrie 2009, iar ulterior a fost reconfirmat în funcţie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite