Alba Iulia: Portret. Răzvan Pavel şi Daria Dobrotă dansează pentru viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan şi Daria formează o pereche redutabilă de dansatori sportivi, care îmbină energia şi experienţa lui Răzvan cu forţa şi tehnica Dariei.

La doar 12 ani, Răzvan Pavel este cel mai experimentat dansator din cadrul Clubului de dans sportiv  „Maria Petrea“. A ales această disciplină sportivă pentru că, spune el, de mic îi plăcea să danseze şi să cânte. 

„Pentru a dansa e nevoie de muzică şi, pentru această combinaţie, am ales dansul sportive“, afirmă Răzvan. Este membru al clubului de şase ani şi jumătate, perioadă în care a avut succese notabile. „În toamna anului 2005, Răzvan a adus primele premii clubului nostru, locul doi la Cupa „Mediaş“ şi locul unu la Cupa „Potaisa“  „Turda“, afirmă despre elevul său antrenorul Cristian Jurcă.

„Ne înţelegem foarte bine“

După cucerirea trofeelor respective, a rămas fără parteneră competitivă şi a aşteptat doi ani  până a apărut Daria. „Am avut multe partenere, pe care le-am luat de la început şi le-am ridicat la un nivel superior, dar au renunţat. Acum a venit Daria şi ne înţelegem foarte bine“, ţine să remarce Răzvan.

La început, a avut anumite probleme cu partenera sa, pentru că Daria era un pic mai înaltă decât el, dar în vacanţa de vară Răzvan a luat „altitudine“ şi acum perechea Răzvan-Daria e gata de performanţă. „Vrem să ajungem cei mai buni dansatori ai ţării“, ne destăinuie Răzvan.

Dansurile latino-americane i se potrivesc Dariei ca o mănuşă

Mai mare decât partenerul ei cu un an, Daria Dobrotă are, potrivit antrenorului Cristian Jurcă, calităţi fizice şi psihice deosebite. „La şase luni după ce a intrat în grupa de începători, a promovat în grupa de performanţă“, afirmă antrenorul. După un an de pregătire alături de Răzvan, cei doi au intrat în competiţie şi au avut  clasări meritorii în finală.

“Îmi place foarte mult dansul şi în special „latino“, pentru că e mai energic şi se potriveşte felului meu de a fi“, ne destăinuie Daria. E partenera lui Răzvan de doi ani şi jumătate şi se completează de minune. „Ne înţelegem foarte bine şi ne ajutăm reciproc în timpul dansului“, spune tânăra sportivă.

Se pregătesc pentru campionatul naţional

Rezultatele au propulsat perechea Răzvan-Daria în clasa „D“ valorică a categoriei 12-13 ani. Cei doi dansatori se pregătesc actualmente pentru campionatul naţional ce va avea loc la Cluj Napoca, pe 7-8 noiembrie.

„Este o pereche valoroasă în care se îmbină un dansator energic cu foarte multă experienţă, cu o dansatoare cu o foarte mare forţă şi o tehnică foarte bună“, spune antrenorul Cristian Jurcă. Potrivit acestuia, punctul forte al cuplului îl reprezintă dansurile latino-americane. Deocamdată, Răzvan şi Daria trebuie să danseze şi la clasa „standard“, dar când vor ajunge la categoria de vârstă 14-15 ani vor opta, cu siguranţă, pentru dansurile latino-americane.

Daria, îţi aminteşti un eveniment aparte din timpul dansului cu Răzvan?
D.D.: „Odată, la un concurs, am dansat perechi şi eu m-am agăţat fără să vreau de piciorul lui Răzvan, m-am împiedicat. În acel moment m-am dezechilibrat şi era aproape  să cad, dar Răzvan a fost atent şi m-a prins, m-a luat imediat în braţe.“

Răzvan, cum te-ai simţit cu Daria în braţe?
R.P.: „Firesc, cum să mă simt. Era normal să o prind în braţe, pentru că noi ne ajutăm mereu. De altfel, la club suntem un adevărat colectiv, iar eu cu Daria suntem buni amici, ne întâlnim şi pe stradă, nu numai la antrenamente. Daria este o fire sociabilă, o bună prietenă, mă ajută mereu.“

Ce-i place:
Răzvan:
„În puţinul timp liber pe care îl am, îmi place să cânt, să joc fotbal şi să ies cu prietenii în oraş. La copii apreciez loialitatea, sinceritatea şi modestia. De asemenea, îmi plac oamenii săritori, care se ajută unul pe celălalt“

Daria: „În timpul liber îmi place să mă plimb cu prietenii şi să înot. La tineri, la cei din jur, apreciez caracterul puternic, sinceritatea şi modestia. Îmi plac, de asemenea, oamenii prietenoşi, deschişi, sociabili, care se ajută reciproc“.

Ce nu-i place:
Răzavn: „Sunt unii care se dau prieteni cu tine, dar pe la spate te bârfesc la toată lumea. Nu-mi plac lăudăroşii, mai ales atunci când îşi asumă nişte merite pe care nu le au. De exemplu, sunt unii copii care se laudă că ştiu fotbal, dar  nu joacă bine“.

Daria: „Mă supără răutatea şi invidia, oamenii care în loc  să se ajute, se bucură de răul celuilalt. Nu-mi plac tinerii care vorbesc urât, sunt vulgari, obraznici, se comportă necivilizat şi nu ştiu să îi respecte pe cei vârstnici“.

Profile:
Răzvan Pavel
Data naşterii: 24 ianuarie 1997, Alba Iulia
Educaţie: elev în clasa a VI-a la Liceul Sportiv Alba Iulia

Daria Dobrotă
Data naşterii: 3 iunie, 1996, Alba Iulia
Educaţie: elevă în clasa a VII-a, la Colegiul „Apulum“ Alba Iulia

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite