Alba Iulia: Distracţie şi aventură pe pârtiile de schi de la Arieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Distracţie şi aventură pe pârtiile de schi de la Arieşeni
Alba Iulia: Distracţie şi aventură pe pârtiile de schi de la Arieşeni

Cei care iubesc muntele şi doresc să îşi petreacă Crăciunul şi Revelionul în natură pot alege o vacanţă la Arieşeni. Cele două pârtii de la Vârtop sunt o atracţie pentru cei mai mulţi iubitori ai schiului care abia aşteaptă ca pârtiile să fie acoperite de un strat consistent de zăpadă.

Primii fulgi au căzut anul chiar de la jumătatea lunii octombrie dar sezonul propriu-zis nu a început încă.

Două pârtii şi un patinoar

La Arieşeni sunt două pârtii, Vârtop I care are o lungime de 800 de metri şi o diferenţă de nivel de 220 de metri şi Vârtop II cu o lungime de 430 de metri şi o diferenţă de nivel de 150 de metri. Pârtia mai mare recomandată schiorilor cu experienţă este dotată cu nocturnă cu lumini portocali iar pârtia mai mică are de asemenea nocturnă dar cu lumini albe.

„În ultimii trei ani au fost în fiecare iarnă. Peisajul este deosebit şi nu este foarte aglomerat, spre diferennţă de alte pârtii“, a  spus Cosmin Radu, de 28 de ani din Alba Iulia. Pe lângă cele două pârtii în Arieşeni va mai fi deschis şi un patinoar. Un reprezentant al Primăriei Arieşeni a spus că patinoarul este amplasat în centrul comunei şi că la acest moment se mai lucrează încă la el. Autorităţile speră că patinoarul va fi deschis până la sfârşitul lunii.

Oferte de cazare

Cele mai multe pensiuni din apropierea pârtiilor au afişate oferte de cazare pe internet şi au oferte speciale pentru cei care doresc să petreacă Crăciunul şi Revelionul în inima Munţilor Apuseni. Majoritatea pensiunilor clasate cu două până la patru margarete oferă mic dejun.

Preţurile pentru o cameră sunt calculate în funcţie de ceea ce oferă pensiunea dar şi în funcţie de apropierea de pârtii. La pensiunile situate la 2-3 kilometri preţul pentru o cameră este între 120 şi 150 de lei. La pensiunile mai depărtate preţul este de 80-100 de lei.

„O cameră pe noapte este 100 de lei. Celor care petrec mai mult de patru nopţi le oferim o noapte gratis. Închirierea întregii pensiuni timp de cinci nopţi pe perrioada Revelionului costă 10.000 de lei“, a spus Viorica Lazea de  la pensiunea Viorica situată la şase kilometri de pârtia de la Vârtop.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite