Preşedintele Albalact şi-a vândut acţiunile unei firme din Cipru pentru 1,54 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raul Ciurtin şi-a tranferat acţiunile unei companii din Cipru
Raul Ciurtin şi-a tranferat acţiunile unei companii din Cipru

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat luni, 6 august 2012, o tranzacţie în valoare de 1,54 de milioane de euro cu acţiuni ale companiei Albalact SA Alba Iulia. Directorul general Raul Ciurtin a vândut un pachet din acţiuni unei societăţi din Cipru.

Tranzacţia a constat în vânzarea a 71 milioane de acţiuni Albalact, reprezentând aproape 11 la sută din capitalul social al companiei, la preţul de 0,1 lei/acţiune. Valoarea pachetului transferat se ridică la 7,1 milioane de lei, respectiv 1,54 milioane de euro.

Vânzătorul este Raul Ciurtin, preşedintele şi directorul general al producătorului de lactate Albalact, iar cumpărătorul firma Crisware Holdings Limited, înregistrată în Cipru. Tranzacţia s-a realizat la un preţ cu 17% sub cotaţia de pe bursă. Firma din Cipru a fost raportată ca şi persoană iniţiată, ceea ce înseamnă că ar putea fi controlată de persoane din conducerea Albalact. Crisware Holdings a fost înfiinţată în aprilie 2012.

Prin această tranzacţie, Raul Ciurtin iese din acţionariatul Albalact ca şi persoană fizică şi apare ca acelaşi număr de acţiuni compania din Cipru. Ceilalţi acţionari sunt Petru Ciurtin, tatăl directorului general, cu un pachet de 31,7 la sută şi o altă firmă din Cipru, RC2 (Cyprus) Limited cu 25.44 la sută. Restul acţiunilor (31,82 la sută) aparţin unor acţionari minoritari.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite