Directorul adjunct de la ITM Alba arestat preventiv va fi suspendat din funcţia publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calman Gabor Zsolt la ieşirea din sala de judecată
Calman Gabor Zsolt la ieşirea din sala de judecată

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba va sesiza Inspecţia Muncii pentru suspendarea din funcţia publică. Calman Gabor Zsolt a fost arestat preventiv pentru 20 de zile.

Directorul adjunct Calman Gabor Zsolt a fost arestat preventiv miercuri seara,  de judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia pe o perioadă de 20 de zile, după ce s-a urcat băut la volan şi avea şi permisul auto reţinut. Mai mult nu ar fi oprit la semnalele poliţiştilor de la rutieră. De profesie avocat, directorul poate face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Până atunci, conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă va sesiza Inspecţia Muncii pentru suspendarea lui Calman Gabor Zsolt din funcţia pe care o ocupă din martie 2011.

„Vom solicita Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Alba un act oficial  în privinţa arestării preventive. Dacă se confirmă acest lucru, vom sesiza Inspecţia Muncii, singura care are competenţe în astfel de cazuri. Domnul Calman Gabor Zsolt este angajatul Ministerului Muncii. Legea spune că în cazul în care o persoană cu funcţie de conducere primeşte mandat de arrest preventiv se suspendă de drept“, a explicat Dorel Fiţ, inspector şef al ITM Alba.

Calman Gabor Zsolt este de profesie avocat, suspendat din funcţie pentru a putea fi numit director la Inspectoratul Teritorial de Muncă, şi membru UDMR. Bărbatul nu a oprit miercuri dimineaţă,  la ora 03.05, la semnalul poliţiştilor pe B-dul 1 Decembrie 1918 din municipiul Alba Iulia. Raportul poliţiştilor arată că avocatul şi-a continuat deplasarea pe B-dul Horea, iar la intersecţia cu strada Calea Moţilor a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în coliziune cu un copac şi apoi cu gardul unui imobil fără a opri însă, nici de această dată. Echipajele de poliţie aflate în teren au trecut la urmărirea lui,  iar la intersecţia străzii Calea Moţilor cu strada Ştefan cel Mare autoturismul a fost blocat. 

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că bărbatul avea permisul de conducere reţinut, din data de 10 iulie .2011, tot  pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală. Bărbatul ar fi refuzat testarea cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost condus ulterior la Spitalul Judeţean Alba,  unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Una a indicat 1,50, iar alt 1,60 g/l alcool în sânge.

Avocatul nu este pentru prima dată în atenţia procurorilor.  A mai fost cercetat pentru omor calificat pe vremmea când era student la Drept, în urmă cu aproape 11 ani. Judecătorii l-au găsit nevinovat.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite