Directorul adjunct de la ITM Alba condamnat la închisoare după ce a fost prins beat la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, Gabor Zsolt Calman, a fost condamnat joi de Curtea de Apel Alba Iulia la închisoare cu suspendare pentru infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice. Bărbatul de profesie avocat a fost susprins de poliţişti băut la volanul maşinii.

Inculpatul a primit un total de 3 ani şi 2 luni de închisoare pentru 4 fapte săvârşite în 10 iulie 2011, respectiv 9 noiembrie 2011. A primit, în final, pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 4 luni cu suspendare. Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat pe Gabor Zsolt Calman la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, pentru fapta din 10.07.2011 şi la 10 luni închisoare pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni în data de 09.11.2011.

De asemenea, instanţa l-a mai condamnat la 1 an şi 4 luni închisoare pentru părăsirea locului accidentului şi 4 luni închisoare pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat, fapte săvârşite în 09.11.2011. Avocatul a recunoscut faptele şi a fost judecat după probele administrate în faza de urmărire penală.
       
Termen de încercare de 3 ani şi 4 luni

„În urma contopirii pedepselor stabilite Curtea de Apel Alba Iulia aplică inculpatului pdepsea cea mai grea de 1 an şi 4 luni închisoare. Curtea de Apel Alba Iulia aplică inculpatului pedepsele accesorii constând în interzicerea exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Curtea de Apel Alba Iulia dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate şi suspendarea executării pedepselor accesorii pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 4 luni. Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie“ , se afirmă într-un comunicat de presă al Curţii de Apel. Dacă sentinţa rămâne defnitivă, avocatul îşi pierde postul de director.

Urmărire ca-n filme, noaptea, în Alba Iulia
 
Calman Gabor Zsolt este de profesie avocat, calitate din care s-a supendat suspendat pentru a putea fi numit inspector şef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă din partea UDMR. Faptele de care este acuzat au avut loc la începutul lunii noiembrie 2011. Bărbatul nu a oprit noaptea la semnalul poliţiştilor pe B-dul 1 Decembrie 1918 din municipiul Alba Iulia.

Avocatul şi-a continuat deplasarea pe B-dul Horea, iar la intersecţia cu strada Calea Moţilor a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în coliziune cu un copac şi apoi cu gardul unui imobil fără a opri însă, nici de această dată. Echipajele de poliţie aflate în teren au trecut la urmărirea lui, iar la intersecţia străzii Calea Moţilor cu strada Ştefan cel Mare autoturismul a fost blocat. 

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că bărbatul avea permisul de conducere reţinut, din data de 10 iulie 2011, tot pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală. Şoferul a fost condus ulterior la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Una a indicat 1,50, iar alt 1,60 g/l alcool în sânge.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite