Alba Iulia: Directorul de la Finanţe a pierdut procesul cu ANAF. Detaşarea Mariei Iacob la Vamă este legală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat câştig de cauză ANAF în procesul intentat de actualul director al DGFP Alba, Maria Iacob, privind suspendarea ordinului de detaşare a ei de pe funcţia de şef al instituţiei pe cel de director al Direcţiei de Vamă Alba.

Este vorba despre procesul în care fostul director Ştefan Anghel Bogin este acuzat că ar fi intervenit la Curtea de Apel Alba Iulia, prin intermediul avocatei Doina Scutea, decanul Baroului de Avocaţi. Bogin este cercetat penal de DNA pentru cumpărare de influenţă în timp ce Doina Scutea este acuzată de trafic de influenţă.

Iacob a câştigat procesul la Curtea de Apel Alba Iulia, instanţă care a dispus suspendarea ordinului. Sentinţa din 23 iunie 2010 a fost executorie astfel încât Iacob a revenit la conducerea DGFP Alba. Recursul la ÎCCJ s-a judecat în 27 noiembrie şi a fost câştigat de ANAF. Prin urmare, ordinul de detaşare este valabil.

ANAF nu poate pune însă în executare sentinţa întrucât mai există un al doilea proces în care Maria Iacob solicită pe fond anularea ordinului, proces câştigat de aceasta la Curtea de Apel Alba Iulia la sfârşitul lunii septembrie 2010. În ianuarie sau februarie 2011, ÎCCJ trebuie să se pronunţe asupra recursului formulat de ANAF şi în acest al doilea dosar.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite