Directorul de la DGFP Alba, arestat în dosarul „Pomponio“, a depus cerere de pensionare. Ce a spus avocatul lui Ioan Dobra la proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Dobra, directorul adjunct al DGFP Alba, suspendat din funcţie după ce a fost arestat preventiv în dosarul „Pomponio“, a depus cerere de pensionare. Acesta a fost unul dintre motivele invocate joi de avocatul său în susţinerea cererii de eliberare sub control judiciar, la Curtea de Apel Alba Iulia.

„Ioan Dobra şi-a depus cererea de pensionare şi, dacă va fi eliberat, nu va mai păşi în acea Direcţie, nu va mai intra în contact cu foştii colegi, nu va avea cum să îi influenţeze şi nu va avea acces la documente“, a spus avocatul inculpatului, Victor Câmpean. Acesta a completat că în faza actuală a audierilor s-au finalizat adminsitrarea probelor de către procurori şi că acum se administrează probe de către apărare.

"Nu există elemente constitutive pentru susţinerea acuzaţiilor care i se aduc clientului meu, în afară de cea de conflict de interese pentru care sunt prevăzute pedepse mici. Vă rog să ţineţi cont de faptul că Ioan Dobra nu a fost niciodată la sediul Pomponio, nu a avut relaţii personale cu cei de acolo. El este acuzat că nu ar fi sesizat organele de urmărire penală în legătură cu neregulile constatate de prima echipă de control la societatea comercială Pomponio însă nu a avut cunoştinţă despre aceste nereguli întrucât ciornele, materialul întocmit de membrii primei echipe de control nu a fost predate noii echipe şi nici conducerii instituţiei“, a afirmat avocatul.

Echipa de control a fost schimbată prin decizia directorului Ioan Dobra, după ce reprezentanţii firmei Pomponio au formulat o cerere de recuzare, iar membrii echipei, au înregistrat la rândul lor, o cerere de abţinere.

Act de control depus după aproape doi ani

Prima echipă de control a înregistrat actul de control la Direcţia de Finanţe, realizat în 2009, doar în luna februarie 2011. „În lipsa acestui act Ioan Dobra nu avea cunoştinţă despre aceste nereguli de la Pomponio. Neavând cunoştinţă de conţinutul materialului nu avea de unde să ştie de posibile infracţiuni pentru a sesiza organele de urmărire penală“, a mai spus Victor Câmpean.

Avocatul a mai invocat faptul că Ioan Dobra are un doctorat în Finanţe, o carieră universitară şi o viaţă de familie ireproşabilă. Au fost depuse la dosar ale activităţii acestuia în perioada 2005 - 2009, caracterizări de la colegii de la DGFP şi de la Universitate, în sprijinul profilului său moral.

Procurorul de la DIICOT a fost de acord cu avocatul doar în ceea ce priveşte conduita bună a acestuia pe parcursul cercetărilor. „Probatoriul nu este finalizat. Sunt în lucru evaluări care urmează să fie depuse la dosar“, a afirmat procurorul.

Judecătorul de la Curtea de Apel a decis joi ca Ioan Dobra să fie cercetat în continuare în arest preventiv.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite