Director adjunct de la ITM Alba arestat preventiv. A condus BMW-ul beat cu permisul reţinut pentru alcoolemie UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calman Gabor Zsolt la ieşirea din sala de judecată
Calman Gabor Zsolt la ieşirea din sala de judecată

Directorul adjunct al ITM Alba, Calman Gabor Zsolt, a fost reţinut miercuri de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia după ce a fost surprins de poliţişti la volan fără permis.Tânărul de 31 de ani avea permisul reţinut pentru alcoolemie peste limita legală. În cursul serii a fost arestat preventiv.

UPDATE 2: Directorul adjunct Calman Gabor Zsolt a fost arestat preventiv miercuri seara de judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia pe o perioadă de 20 de zile. Avocatul poate face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Inculpatul a fost apărat în procesul de la Curtea de Apel de patru avocaţi, colegi de barou.

Pe holul instanţei de judecată s-a aflat în timpul procesului şi decanul Baroului de Avocaţi, Doina Scutea. Bărbatul a recunoscut în faţa judecătorilor că a consumat băuturi alcoolice. A declarat că a băut două pahare de vin şi trei de whiskey.

UPDATE 1: "Calman Gabor Zsolt a fost reţinut astăzi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia pentru că este suspectat că ar fi comis mai multe infracţiuni la regimul circulaţiei. Este vorba de două infracţiuni de conducere pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, fapte care au fost comise la intervale de timp diferite, una în 10 iulie 2011 şi una în 9 noiembrie 2011.

Cu ocazia comiterii infracţiunii de astăzi, acesta ar fi comis şi un eveniment rutier soldat cu părăsirea locului accidentului, motiv pentru care este cercetat şi pentru această faptă. Va fi prezentat Curţii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă şi riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani, respectiv de la 2 la 7 ani”, a declarat procurorul Mihaela Chicea de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Calman Gabor Zsolt este de profesie avocat, suspendat din funcţie pentru a putea fi numit director la Inspectoratul Teritorial de Muncă, şi membru UDMR. Bărbatul nu a oprit miercuri dimineaţă la ora 03.05, la semnalul poliţiştilor pe B-dul 1 Decembrie 1918 din municipiul Alba Iulia.

Şi-a continuat deplasarea pe B-dul Horea iar la intersecţia cu strada Calea Moţilor a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în coliziune cu un copac şi apoi cu gardul unui imobil fără a opri însă, nici de această dată. Echipajele de poliţie aflate în teren au trecut la urmărirea lui iar la intersecţia străzii Calea Moţilor cu strada Ştefan cel Mare autoturismul a fost blocat. 

În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că bărbatul avea permisul de conducere reţinut, din data de 10.07.2011, pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind condus ulterior la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Una a indicat 1,50, iar alt 1,60 g/l alcool în sânge.

IPJ Alba a făcut public miercuri seara un comunicat de presă: „La data de 09.11.2011, ora 03.05, poliţişti unei patrule aparţinând Poliţiei Municipiului Alba Iulia, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe B-dul 1 Decembrie 1918 din municipiul Alba Iulia, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism. Conducătorul acestuia nu a respectat semnalul poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea pe B-dul Horea iar la intersecţia cu strada Calea Moţilor acesta a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în coliziune cu un copac şi apoi cu gardul unui imobil fără a opri, nici de această dată, continuându-şi deplasarea. 

Echipajele de poliţie aflate în teren au trecut la urmărirea lui iar la intersecţia străzii Calea Moţilor cu strada Ştefan cel Mare autoturismul a fost blocat.  Conducătorul acestuia a fost identificat, în persoana lui C.G.Z., de 31 de ani, din municipiul Aiud, iar în urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că bărbatul avea permisul de conducere reţinut, din data de 10.07.2011, pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală.

Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma efectuării analizelor de laborator a rezultat că acesta avea în sânge o alcoolemie de 1,60 gr la mie la prima probă şi 1,45 gr. la mie  la cea de-a doua probă de sânge luată la un  interval de o oră faţă de prima probă. Pentru săvârşirea infracţiunilor descrise poliţiştii i-au întocmit lui C.G.Z. un dosar penal şi având în vedere calitatea sa, dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în vederea efectuării cercetărilor.

Din verificările efectuate s-a stabilit că C.G.Z. avea permisul de conducere suspendat din data de 10.07.2011 şi mai era cercetat într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, constând în aceea că la data de 10.07.2011, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Teiuş, l-au depistat conducând pe drumurile publice un autoturism având în sânge o îmbibaţie alcoolice peste limita legală admisă, respectiv 1,25 gr. la mie, stabilită prin expertiză.

La data de 09.11.2011, s-a dispus conexarea celor două dosare penale şi având în vedere caracterul repetat şi pericolul social al faptelor săvârşite, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au formulat propunere de arestare preventivă a lui C.G.Z. , pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu permisul suspendat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi părăsirea locului accidentului produs ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni, fapte prev. şi ped. de art. 86 alin.2, 87 alin.1 (2 acte materiale) şi art.89 alin. 1 din OUG nr.195/2002, ultimele 2 infracţiuni fiind pedepsite cu închisoare de la 1 la 5 ani, respectiv de la 2 la 7 ani închisoare.

Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile, acesta  fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Alba.“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite