Alba Iulia: Cabanele Direcţiei Silvice Alba au fost scoase la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lista întocmită de Direcţia Silvică Alba se regăsesc câteva cabane de vânătoare şi câteva spaţii care au aparţinut ocoalelor silvice din zona Apusenilor sau de pe Valea Sebeşului. O parte dintre ele sunt şi la acest moment închiriate unor persoane sau altor ocoale silvice private.

Cele mai atractive obiective de pe acestă listă sunt cabana de vânătoare de la Câmpeni, cabana Măgulice de la Baia de Arieş, blocul ocolului silvic de la Baia de Arieş şi sediul ocolului silvic de la Blaj.

Imobile degradate

Potrivit directorului Direcţiei Silvice Alba, Mihai Morar, doar o mică parte dintre obiectivele cuprinse pe lista de imobile care vor fi scoase la vânzare ar putea fi interesante pentru eventualii investitori. În mare parte clădirile sunt în stare avansată de degradare sau se află pe terenuri care sunt retrocedate.
„Este vorba despre imobile care sunt degradate şi nu mai pot fi folosite, şoproane, magazii şi puncte de colectare pe care poate le vom dărâma. O parte dintre aceste imobile se află pe terenuri care sunt retrocedate sau revendicate sau se află pe terenuri care sunt proprietate a statului dar în afara fondului forestier”, a declarat Mihai Morar. Acesta a mai spus că este posibilă şi dezmembrarea unora dintre clădiri.
„În unele cazuri nici materialele nu se mai pot folosi. Aceste construcţii sunt într-o starea avansată de degradare deoarece nu au mai fost folosite de mult timp”, a afirmat directorul Direcţiei Silvice.

Licitaţie pentru clădirile în stare bună


Printre obiectivele aflate pe listă pot fi considerate atractive mai ales spaţiile care au fost date spre închiriere ocoalelor silvice private. „Sunt mai multe camere care sunt deja închiriate. O parte dintre acestea sunt în oraşe, la Baia de Arieş sau Cîmpeni. Sunt de fapt camere în anumite imobile. Tot la Baia de Arieş va fi scos la vânzare un bloc de locuinţe care a aparţinut ocolului silvic din localitate”, a completat Mihai Morar.
În cazul blocului de la Baia de Arieş este posibilă cumpărarea apartamentelor chiar de către actualii locatari. „Pentru aceste locuinţe, la fel ca şi pentru celălalte imobile se va face o evaluare şi mai apoi se va organiza licitaţie. Pentru moment nu ştim care este valoarea exactă a acestora”, a precizat directorul.

Cabane înscrise în circuitul turistic


În administrarea Direcţiei Silvice Alba se află şi patru cabane înscrise în circuitul turistic, care nu se regăsesc pe lista imobilelor scoase la vânzare. Este vorba despre o cabană situată în zona Cugir, despre cabana de la lacul Iezer şi despre alte două cabane de pe valea Sebeşului. „Toate sunt cabane de vânătoare şi sunt bine întreţinute. Sunt înscrise în circuitul turistic şi vor rămâne în fondul Direcţiei Silvice Alba”, a spus directorul Mihai Morar.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite