Diplome şi stick-uri de memorie pentru cei mai buni elevi din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni elevi şi profesori din judeţul Alba au fost premiaţi astăzi de către autorităţile locale. Aceştia au primit diplome de excelenţă şi stick-uri de memorie. Cadourile au fost oferite de autorităţi în cadrul unei festivităţi de premiere.

Un număr de 166 de elevi şi cadre didactice din Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Ocna Mureş, Câmpeni, Aiud, Abrud, Arieşeni şi Zlatna au fost prezente în această dimineaţă la Hotel Parc pentru a-şi ridica premiile de recunoaştere a meritelor. 79 de elevi şi liceeni care au participat în anul şcolar 2009-2010 la olimpiade şi concursuri naţionale la diferite materii au primit diplome de excelenţă şi premii simbolice constând în stick-uri de memorie.

Gestul autorităţilor, primit cu reţinere

Andreas Daniel Guţă s-a numărat printre premianţii de astăzi după ce anul acesta a obţinut menţine la Olimpiada de limba germană.

image

Andreas Guţă vorbeşte fluent limba germană.

„Am participat la olimpiada de limba germană la Timişoara şi am obţinut menţiune. Am ales această materie pentru că limba germană este limba maternă, eu provenind dintr-o familie de saşi“, a afirmat Andreas Daniel, elev în clasa a VII-a, la Şcoala nr. 2, Sebeş.

Diana Năstase este premiantă cu locul I la faza naţională a olimpiadei de tehnician în turism. „Autorităţile îşi aduc aminte de noi prea rar. Nu se implică în dezvoltarea noastră. Sunt copii foarte buni şi care nu sunt apreciaţi deloc nici măcar în şcoală.

image

Diana Năstase vrea să plece dinţară după ce termină şcoala.

Un premiu material nu are aceaşi valoare ca sprijinul moral. Eu nu am fost felicitată nici măcar de directorul şcolii. Când voi termina intenţionez să merg în străinătate pentru că nu am ce pierde“, a spus Diana Năstase, 17 ani, elevă la Liceul Economic Dionisie Pop Marţian din Alba Iulia.

„Am participat la Olimpiada Naţională de Matematică unde am obţinut locul I cu multă muncă. Facem pregătire suplimentară la şcoală, după orele de curs, dar şi singur acasă. Mă bucur că astăzi mă aflu aici printre atâţia elevi merituoşi“, a spus Valentin Breaz, elev clasa a VIII-a la Şcoala generală  „Mihai Eminescu“.

Diplome pentru profesori

87 de profesori au plecat acasă cu diplome de excelenţă pentru meritele de a-i îndruma pe elevii premianţi. „Am venit aici cu un elev care s-a clasat pe locul al II-lea la faza naţională a olimpiadei naţionale de Geografie. În acest domeniu al competenţelor sunt oameni care fac bine ceea ce fac“, a declarat Marcel Arăboaie, profesor de geografie la Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan“ din Alba Iulia.

image

Profesorii îndrumători au primit diplome.

„Rezultatele din acest an ne obligă să avem unele chiar mai bune pe viitor“, a completat, la rândul său, Camelia Dumitran, pofesor de discipline tehnice la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu“ din Cugir.

Premiile de astăzi au fost oferite Instituţia Prefectului Alba, împreună cu Direcţia Judeţeană de Tineret, Primăria Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Sebeş şi Casa de Cultură a Studenţilor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite