Diana Dreghiciu a câştigat o bursă în design vestimentar la Milano

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana Alexandra Dreghiciu a absolvit în acest an Facultatea de Arte Vizuale Oradea, secţia design vestimentar. Deşi are doar 22 de ani, activează în domeniul modei de mai bine de opt ani.

Profil
Născută la: 9 noiembrie 1987, Alba Iulia
Studii: Facultatea de Arte Vizuale Oradea
Familie: o soră

Diana îşi aminteşte că pasiunea ei pentru designul vestimentar a început cu rochiile pentru păpuşi. „Totul a început dintr-o joacă. Mică fiind, mama trebuia să ascundă de mine toate perdelele şi feţele de masă, pentru că le transformam imediat în rochiţe de păpuşi. Talentul în desen l-am dezvoltat ca elevă a Liceului de Arte din Alba Iulia, la profilul de design vestimentar“, a spus Diana Dreghiciu. La sfârşitul liceului şi-a concretizat atestatul în design vestimentar printr-o prezentare de modă. Experienţele în domeniu, completate de rezultalele la învăţătură, au făcut ca albaiulianca să termine Facultatea de Arte Vizuale din Oradea ca şefă de promoţie.

Prezentări de modă în străinătate

Tânăra a urmat cursul de manechine şi fotomodele „Costin Mărculescu“. Printre realizările sale se numără un documentar în muzeele din Washington şi New York, intitulat „Docu Men Tarea“, precum şi prezentarea de modă „DragonFly“ din Malta, în anul 2008. Tot anul trecut, a participat la Fashion Show-ul „Cubism“ şi „Alice în Ţara Minunilor“ din Oradea. În acest an a luat parte la show-ul „Lovely 50’s“ din Oradea, iar luna trecută a obţinut trofeul Festivalului tinerilor designeri de la Arad. Diana creează haine atât pentru ea, cât şi pentru prieteni. „Sunt multe haine pe care le-am făcut pentru mine şi au ajuns să fie idei pentru noi colecţii. Creez haine şi pentru prietene. Deocamdată nu am o etichetă persoanalizată“, a mai spus tânăra.

Bursă de studiu la Milano

În această vară, Diana Dreghiciu a câştigat concursul naţional de burse guvernamentale la secţia Artă, precum şi concursul internaţional de burse organizat de Institutul European de Design din Milano, secţia design vestimentar. „Această bursă acoperă doar 10 la sută din valoarea totală a taxelor, iar bursa guvernamentală cheltuielile de cazare, întreţinere şi transport pe durata unui an de master. Taxele de studiu pentru bursa guvernamentală sunt de 15.500 de euro“, a completat Diana. Pentru a obţine o parte din banii necesari continuării studiului, tânăra s-a implicat în organizarea unui bal de caritate. Acesta va avea loc joi, 26 noiembrie, la Restaurantul Mercur din Alba Iulia. Intrarea se face pe bază de invitaţie. Acestea se pot obţine la numărul de telefon 0741288981 sau pe adresa de mail diana.dreghiciu@yahoo.com. De asemenea, povestea Dianei aşteaptă voturile susţinătorilor pe site-ul www.cautoamenimari.ro pentru a obţine o parte din banii necesari taxelor de studiu. La balul de caritate vor fi prezentate haine create în atelierul cunoscutului designer Claudia Castrase din Bucureşti. 


Cum ţi s-a părut impactul cu lumea modei din Milano?
D.D.:
„Am participat la Milano la Săptămâna modei în calitate de invitat. M-am acomodat destul de uşor cu lumea marilor creatori de modă. Am observat că oamenii de acolo, indiferent de momentul zilei, sunt îmbrăcaţi extraordinar de frumos, în metrou, pe stradă, chiar şi când merg cu bicicletă. Milano are deschidere către orice ţine de artă şi cultură.“

Cum ţi-ai defini creaţiile vestimentare?
D.D.:
„Sunt creaţii care sublinează feminitatea. Sunt destinate femeilor care se simt bine atât în haine sport cât şi în haine elegante. Acestea pot fi purtate şi la evenimente mai deosebite, cât şi la birou. Caracteristic pentru creaţiile mele sunt buzunarele aplicate şi gulerele asimetrice. Predomină culorile de gri, crem-auriu şi turquoise.“

Ce-i place: „Îmi place tot ceea ce ţine de artă. Ador muzica de calitate şi ciocolata. De asemenea, îmi place dansul de societate. Apreciez optimismul, firea deschisă, caracterul şi gândirea pozitivă a oamenilor. Îmi place ca cei din jurul meu să se simtă bine. Mi s-a spus de multe ori că atunci când intru într-o începere, atmosfera se luminează.“

Ce nu-i place: „Nu-mi plac oamenii introvertiţii. Nu îmi plac nici persoanele care au o concepţie fixă şi nu vor să şi-o schimbe sub nici o formă, chiar dacă se dovedeşte că nu au dreptate. Nu îmi place faptul că nu avem un institut de modă în ţară. E păcat că nu este suficientă deschidere către tineri, nu li se oferă posibilităţi de lansare. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, nu ar mai pleca toţi tinerii valoroşi în străinătate“.


 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite