Alba: Diana Mureşan, mica artistă a gravurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Mureşan este elevă în clasa IX-a a Liceului de Muzică şi Arte Plastice
Diana Mureşan este elevă în clasa IX-a a Liceului de Muzică şi Arte Plastice

La vârsta de doar 15 ani, Diana Mureşan va avea prima expoziţie personală de gravură. Expoziţia intitulată „Sunete cromatice“ va conţine 15 lucrări şi va putea fi admirată în luna decembrie în Holul Primăriei Alba Iulia. 

Profil
Născută: la 24 martie, 1995 Alba Iulia
Studii: elevă în clasa IX-a a Liceului de Muzică şi Arte Plastice
Familie: o soră mai mică, Iulia

Diana Mureşan este unul dintre puţinii adolescenţi pasionaţi de artă. Pasiunea pentru desen şi pictură a însoţit-o dintotdeauna. „De mic copil mi-a plăcut foarte mult să desenez şi să pictez. Din clasa a VII-a sunt elevă în cadrul Liceului de Muzică şi Arte Plastice“, a spus boboaca. Este elevă şi în anul I la clasa de pictură a Centrului cultural „Augustin Bena“ din Alba Iulia.

image

„Am ales să particip la aceste cursuri deoarece am ocazia să învăţ unele tehnici de gravură şi pictură pe sticlă pe care nu le aprofundăm în timpul orelor de la şcoală. Gravura am descoperit-o abia în acest an, la tabăra de creaţie pentru tineret de la Aiud“, povesteşte artista.

Diana a luat parte la tabăra organizată de InterArt Aiud, unde a luat contact pentru prima dată cu tehnica gravurii. „În gravură se pune accent pe grafică. După obţinerea matriţei, aceasta se poate tipări ori de câte ori e necesar, folosind culori diferie. Cristina Oneţ m-a îndrumat spre acest domeniu“, a spus Diana.



„Sunete cromatice“, prima expoziţie personală

image

Cu lucrările sale, Diana Mureşan a participat la o serie de evenimente, printre care trei expoziţii internaţionale. La începutul lunii decembrie, artista va avea prima expoziţie personală intitulată „Sunete cromatice“.

„Pe data de 9 decembrie, în holul primăriei Alba Iulia o să fie expuse 15 lucrări de gravură. Legătura dintre acestea este dată de paleta de culori folosită, cu precădere galben, maro brun şi negru. Pentru alegerea temei şi a lucrărilor am fost sfătuită de artistul Ştefan Balog“, a spus artista. Gravurile sale prezintă teme abstracte, natură statică, dar şi portrete ori peisaje. 

Lucrare Diana Mureşan

În cât timp realizezi o gravură?
D.M.
: „În principal durează câteva ore şi se trece prin mai multe etape. Prima dată se realizează matriţă în aproximativ două ore. Abia apoi, culorile sunt puse pe lucrare, şterse şi imprimate pe foaie. Îmi plac foarte mult contrastele. De obicei mă înspir din mediul înconjurător, fotografii, indicaţiile primite în cadrul orelor de specialitate. Am un atelier de lucru acasă unde mă refugiez în fiecare zi după şcoală“.

Ce alte pasiuni ai?
D.M.
: „În afară de gravură şi pictură, îmi place să creez accesorii din mărgele şi pastă fimo. Le cumpăr de pe internet. Pe unele dintre acestea le pictez. Împreună cu mai multe colege am participat la câteva expoziţii cu vânzare în Alba Mall“.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite