Alba Iulia: Dezbatere pentru prevenirea traficului de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Dezbatere pentru prevenirea traficului de persoane
Alba Iulia: Dezbatere pentru prevenirea traficului de persoane

Ieri, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Alba, a avut loc o dezbatere cu tema „Popularizarea măsurilor luate pentru prevenirea traficului de persoane”.

La „masa rotundă” s-au aşezat reprezentanţi ai instituţiilor din Alba care conlucrează în prevenirea şi combaterea fenomenului traficului de persoane.

Cu ocazia acestei întâlniri au fost dezbătute subiecte legate de dinamica fenomenului  traficului de persoane şi cauzele care stau la baza acestuia, respectiv sărăcie, şomaj, carenţa educaţională, anturajul, violenţa, obţinerea de câştiguri băneşti imediate, precum şi măsurile de prevenire adresate, în special, categoriilor de populaţie vulnerabile.

„Participanţii au propus eventuale soluţii în vederea diminuării acestui tip de infracţionalitate, astfel: amplasarea unor puncte de informare privind traficul de persoane la frontiere, constituirea unei baze de date comune pe care să o poată accesa instituţiile implicate în prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane, dar în special, adaptarea legislaţiei interne la legislaţia europeană”, a precizat agentul Iulia Haţegan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba. 

În cadrul mesei rotunde au fost distribuite materiale informative privind traficul de persoane instituţiilor participante.
   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite