Alba Iulia: Concurs montan la Detunata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia:  Concurs montan la Detunata
Alba Iulia: Concurs montan la Detunata

Astăzi, a început concursul de drumeţie montană „Cupa Prieteniei” organizat de Condor Club Arad.  La ediţia din acest an, care desfăşoară în zona Detunata Goală din Munţii Apuseni, participa mai multe cluburi de turism şi ecologie din toată ţara şi din judeţul Alba.

 Pe perioada celor trei zile de concurs, vineri, sâmbătă şi duminică, tinerii care iubesc muntele vor participa la mai multe probe montane, cum ar fi orientarea turistică şi aplinism.

De asemenea este organizată proba culturală şi proba de cunoştinţe montane. Pentru proba de alpinism organizatorii asigură echipamentul necesar, cu excepţia espadrilelor.
La proba culturală fiecare echipă trebuie să prezinte obligatoriu două cântece, o poezie şi o scenetă. Programul artistic trebuie să se încadreze între 15 şi 20 de minute.

Duminică, la finalul competiţiei, echipele care vor participa la concursuri vor fi premiate pe baza puncajului pe care îl vor obţine, la fiecare etapă în parte.

Tabăra de corturi va fi amplasată în popasul Fefeleaga, iar accesul se va face prin satul Bucium Saşa.
Deoarece concursul, din acest an, se desfăşoară în perimetrul ariei protejate Detunata Goală, organizatorii atrag atenţia participanţilor că se impune un comportament ecologic.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite