Deputatul Teodor Atanasiu şi fiul ministrului Apărării audiaţi la DNA pentru acuzaţii de fraudă la referendum UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Atanasiu
Teodor Atanasiu

Preşedintele PNL Alba, deputatul Teodor Atanasiu este audiat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie informează televiziunile de ştiri. Împreună cu Atanasiu a fost citat şi Samson Dobriţoiu, fiul ministrului Apărării, Constantin Dobriţoiu.

Audierea celor doi are loc la DNA Cluj şi ar fi legată potrivit unor surse neoficiale de acuzaţii privind fraudă la referendum. Procurorii DNA au suspiciuni privind faptul că cei doi şi-au folosit influenţa politică pentru a se implica în organizarea şi prezenţa la vot într-un mod ilegal.

Concret, Dobriţoiu jr. şi Atanasiu ar fi folosit bani negri în campania electorală şi ar fi recurs la persoane din lumea interlopă pentru a aduce cât mai mulţi oameni la vot la referendumul din 29 iulie. Teodor Atanasiu a fost ministru al Apărării în perioada 2005 - 2006.

„Am fost audiat într-un dosar privind referendumul din 2012. Ceva cumpărare de voturi, cumpărare de influenţă să meargă lumea la vot, ceva de genul acesta. Am fost chemat în calitate de preşedinte al PNL Alba. În dosar am înţeles că au fost chemaţi de pe toată Transilvania noi liberalii am făcut o lovitură de stat să-l dăm jos pe Băsescu. Am calitatea de învinuit şi am dat declaraţii sub această calitate pentru că am folosit bani sau alte mijloace, am înţeles ceva cu turismul sau autocare, să ducem oameni la vot şi astfel am influenţat în mod nefast referendumul. Cred că este o plângere făcută ca să demonstreze ceea ce spunea ambasadorul Americii, ceea ce spune cancelarul Germaniei, ceea ce spune Traian Băsescu, că de fapt nu 7 milioane de români îl vor jos pe Băsescu, ci mult mai puţini, ceilalţi au fost cumpăraţi de mine, de Antonescu, de nu mai ştiu cine. Şi alţii din conducerea PNL sunt cercetaţi că am văzut că sunt foarte multe dosare înşiruite din mai multe judeţe, Cluj, Arad, Bihor, Bistriţa. La audieri am stat o oră, de scris am scris vreo 5 minute", a precizat Atanasiu la iesirea din sediul DNA.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite