Alba Iulia: Demostraţie de judo la Şcoala „Mihai Eminescu“ (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii clubului de judo „V.I.R.F.“ din Alba Iulia au organizat astăzi o demonstraţie în faţa elevilor şi profesorilor de la Şcoala generală „Mihai Eminescu“.

Demersul a avut drept scop popularizarea acestui sport în rândul tinerilor. „Clubul Sportiv V.I.R.F. încearcă prin această acţiune să tragă şi un semnal de alarmă asupra pericolului asupra sănătăţii reprezentat de dărâmarea sistemului de educaţie prin sport”, a spus Ovidiu Măcinic, preşedintele clubului. 

Elevii de la şcoală au fost încântaţi de exerciţiile demonstrative oferite de cei patru judoka. Potrivit reprezentantului clubului, judo este un sport distractiv, o artă, o disciplină, o activitate socială, recreativă, un program de fitness, un mijloc de autoapărare sau luptă şi, mai ales, un mod de viaţă.

Se practică mai ales de către cei tineri, dar şi de persoane de peste 60 de ani. Pănă la 9 ani judoul reprezintă faza de iniţiere, iar prin valenţele educativ-formative pe care le are, contribuie din plin la educarea copiilor de timpuriu, la pregatirea lor pentru practicarea diferitelor ramuri sportive”, a afirmat Ovidiu Măcinic.

Cei care doresc să se iniţieze în acest sport îi pot contacta pe reprezentanţii clubului la tel. 0722 167 947 sau 0760 179 747.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite