Alba Iulia: Delegaţie din departamentul La Manche în vizită în judeţul Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia:  Delegaţie din departamentul La Manche în vizită în judeţul Alba
Alba Iulia: Delegaţie din departamentul La Manche în vizită în judeţul Alba

Preşedintele Consiliului General al Departamentului la Manche  din Franţa, Jean-Francois Le Grand, însoţit de o echipă din conducerea departamentului, a fost primit ieri dimineaţă la sediul Consiliului judeţean Alba de către Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

În cadrul întrevederii avută cu liderii administraţiei judeţene, au fost discutate relaţiile dintre cele două unităţi administrative, fiind analizate programele şi acţiunile comune.

O atenţie deosebită s-a acordat Agenţiei Locale a Energiei (ALEA) din judeţul nostru, agenţie creată în urma unui proiect comun cu partenerii din la Manche, dar şi pe rezultatele foarte bune ale programelor de schimb de studenţi între Universităţile din Alba Iulia şi Cherbourg. S-a accentuat necesitatea continuării acestor programe în viitor precum şi posibilitatea lansării unor noi proiecte care să folosească experienţa comună a celor două teritorii în acţiuni dedicate culturii, tineretului şi dezvoltării durabile.

Pe parcursul vizitei, oficialii francezi vor vedea  obiective sociale şi culturale din Alba Iulia şi judeţula Alba, precum şi sediul societăţii Alpin 57 Lux din Sebeş, societate la care mai mulţi studenţi din la Manche au efectuat până acum stagii de pregătire.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite