Alba Iulia: Program provizoriu pentru manifestările de „1 Decembrie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia Prefectului Alba a prezentat programul provizoriu al manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României. Programul va fi completat până la sfârşitul acestei săptămâni.

Deschiderea oficială a evenimentelor va avea loc în data de 21 noiembrie, iar până în data de 1 decembrie vor fi vernisate expoziţii şi vor fi organizate lansări de carte şi simpozioane şi concursuri sportive. Pe agendă este trecută o nouă ediţie a Congresului Spiritualităţii Româneşti şi de asemenea Festivalul Naţional Studenţesc, care a mai fost organizat şi în alţi ani la Alba Iulia.

Programul zilei de 1 decembrie va fi la fel de încărcat ca şi în anii precedenţi şi va debuta cu depuneri de coronae de flori la statuile lui I.C. Brătianu, Iuliu Maniu şi pe Platoul Romanilor. La sala Unirii vor fi primite soliile din cetăţile de scaun, iar mai apoi la Catedrala Reântregirii Neamului va fi oficiată o slujbă de Te Deum.

După acest moment pe Bulevardul 1 Decembrie va fi organizată o paradă militară, care va fi urmată de o paradă a portului popular. Până la ora 19.00 când este programat focul de artificii va fi organizat un spectacol de muzică popular. Seara şi manifestările dedicate Zilei Naţionale a României se va încheia cu un concert de muzică uşoară la care vor lua parte invitaţi de renume.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite