Decanul Baroului Alba, Doina Scutea, în topul restanţierilor către stat. Avocaţii au datorii totale de 1,5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Asigurări de Sănătate Alba şi Direcţia de Finaţe Publice au trecut la executarea silită a avocaţilor restanţieri. În topul datornicilor la bugetul de stat se regăseşte şi decanul Baroului de Avocaţi, Doina Scutea.

În evidenţele CAS Alba, avocaţii au adunat datorii de sute de mii de lei. Unele restanţe nu sunt achitate şi de patru ani.

„În evidenţele noastre figurează cu restanţe la plata asigurărilor de sănătate un număr de 81 de avocaţi din Alba. Datoriile sunt de 631.860 de lei. Suma s-a adunat în perioada 2006-2011 şi include şi majorări şi penalităţi“, a explicat Gheorghe Ştef, directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Alba.

Potrivit datelor furnizate de conducerea Casei de Asigurări  de Sănătate, în topul datornicilor conduce detaşat chiar decanul Baroului Alba, Doina Scutea, cu 156.662 lei.  Este urmată, la mare distanţă,  de Codruţa Corina Feneşer cu 35.188 lei şi de Eugen Cosmin Bercu cu 29.635 lei.

„Vreau să rezolv problema în mod legal“

„Eu vreau să rezolv problema în mod legal. Deocamdată nu am primit nicio notificare de la Casa de Asigurări de Sănătate, au făcut nişte calcule, nu ştiu cât sunt de reale. Dacă voi considera că aceste calcule nu s-au întocmit corect, voi urma calea pe care au urmat-o alţi colegi şi voi formula contestaţie la executarea silită“, a precizat Doina Scutea, decanul  Baroului Alba.

Avocaţii pun situaţia pe proasta gestionare a fondului de sănătate, dar şi pe criza economică şi spun că lucrurile se vor tranşa în instanţă. „Cred că o cauză este legată şi de viciile de colectare şi administrare a fondului de sănătate. Apoi, cred că, Casa de Asigurări de Sănătate nu s-a preocupat îndeajuns în recuperarea banilor, a stat în pasivitate, în sensul că avocaţii nu au fost notificaţi. Aşa s-a ajuns la această sumă destul de mare. În plus, nu sunt încheiate contracte între CAS şi un număr mai mare de avocaţi. Unii colegi au atacat în instanţă deciziile de executare silită şi au avut câştig de cauză, în sensul că sumele nu sunt legal datorate“, a completat avocatul Doina Scutea.

Datorii de un million de lei la Finanţe

Avocaţii din Baroul Alba au restanţe foarte mari şi la Direcţia de Finanţe Publice Alba. Un număr de 114 avocaţi trebuie să plătească suma de 946.361 lei. Numele celor mai importanţi datornici avocaţi nu a fost făcut public de conducerea instituţiei pe motiv că intră în categoria secretului fiscal. Cel puţin în cazul avocatei Doina Scutea, datoria a devenit publică prin dosarul penal în care este judecată pentru trafic de influenţă la Curtea de Apel Alba Iulia.

Cabinetul de avocatură Doinei Scutea figurează cu datorii de aproximativ 130.000 de lei la Finanţe. „Eu nu am nicio datorie către Finanţele Publice , eu am formulat o cerere de compensare, la acel moment creanţa pe care o aveam  eu către instituţie era mai mare decât obligaţiile fiscale ale cabinetului de avocatură. Deocamdată avem patru litigii pe rolul instanţelor din Alba Iulia“, a încheiat Doina Scutea.

În 2010, decanul Baroului a dat în judecată DGFP Alba pentru a obliga instituţia să compensenze toate obligaţiile fiscale pe care le are la buget, de 283.462 lei, cu suma de 400.000 lei, creanţă cesionată de cabinetul de avocatură de la firma Lider Prodcarn SRL Alba Iulia. Procedura de executare silită este oprită până la soluţionarea proceselor aflate pe rol.

Top 10 avocaţi cu restanţe la Casa de Asigurări de Sănătate Alba:

Scutea Doina:  156.662  lei
Feneşer Codruţa Corina: 35. 188 lei
Bercu Eugen Cosmin: 29.635
Itu Gelu Ioan: 29.211 lei
Pumnea Mihaela Elena: 26.737 lei
Daniel Diana Augusta: 21.868 lei
Varmaga Mircea: 19.228 lei
Itu Simona: 18.945  lei
Mârza Laurenţiu Daniel: 18.382 lei
Drăgoiu  Horea  Virgil: 14.612 lei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite