Daniel Ianc, fotbalistul bancher

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Ianc îşi petrece viaţa pe terenul de fotbal dar şi la biroul băncii pentru care lucrează. Este unul dintre puţini fotbalişti care îmbină fotbalul cu cifrele de la bancă.

Data naşterii: 28.04.1985
Studii: Student în ultimul an la Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, ECTS şi tot în an terminal la Universitatea „Spiru Haret“ facultatea de Educaţie fizică şi sport.
Stare civilă: Necăsătorit, un frate

Daniel Ianc a început fotbalul încă de mic la clubul Unirea Alba Iulia. Nu avea nici 7 ani când Dani a păşit pentru prima dată pe gazon. Primii săi antrenori au fost Ioan Vlad şi Ştefan Fogoroşi. „La fel ca toţi copiii şi pe mine m-a dus tata prima data la fotbal. Eram foarte fericit dar din păcate atunci nu era grupă de juniori aşa mică şi făceam antrenamente cu copii mai mari. Era visul meu de a ajunge fotbalist şi mergeam cu mare drag la antrenamente. Am fost în extaz când am încălţat prima pereche de ghete de fotbal, nu mai vroiam să le dau jos“, îşi aminteşte cu emoţie Daniel. 

A debutat în liga secundă la 16 ani

Fotbalistul a avut mereu probleme cu grupele de copii şi juniori deoarece în acea perioadă nu se investea în infrastructura fotbalistică, astfel că micuţul Daniel era mereu nevoit să evolueze la o vârstă mică pentru o categorie mai mare.  Chiar şi aşa micuţul mijlocaş a debutat în liga secundă la doar 16 ani. „Primul moment important din viaţa de fotbalist pot să zic că a fost debutul la Unirea în  Divizia B. Am jucat prima dată într-un meci de cupă, cu Precizia Săcele. Apoi am debutat în campionat cu Extensiv Craiova, meci terminat cu scorul de 3-2 pentru noi, iar eu am fost introdus la scorul 1-2“, povesteşte fotbalistul.

La 25 de ani, după 19 ani de fotbal, Daniel Ianc se poate mândri cu două promovări în Liga a III-a, pe care le are în palmares. Dar şi cu trei titluri de campion judeţean cu echipele Kozara Vinţu de Jos, Arieşul Câmpeni şi CS Zlatna, echipa pentru care evoluează şi acum.

Consultant financiar

Spre surprinderea multora Daniel Ianc are şi o altă  meserie. Astfel că viitorul lui nu este în pericol. Pe lângă statutul de fotbalist, tânărul albaiulian este angajat şi la o bancă în funcţia de consultant financiar. Totuşi fotbalistul Zlatnei recunoaşte că totul este posibil datorită şefilor îngăduitori pe care-i are. „Am noroc pentru că am o şefa foarte bună şi mă înţelege că iubesc mult fotbalul şi alt avantaj este programul flexibil pe care îl am. Am şi muncă de teren, nu stau numai în birou şi îmi ating taget-ul pe care îl am lunar, iar după masa pot să merg la antrenamente şi nu sunt nici obosit“, povesteşte  consultantul financiar. 

Daniel dă şi o „palma“ celor care spun că fotbaliştii  nu ştiu să facă altceva decât să bată mingea. „Este adevărat că unii nu ştiu să facă altceva, dar trebuie să te gândeşti şi la viitorul tău pentru că în fotbal te poţi accidenta destul de grav şi nu mai poţi juca. De asta îi bine să şi studiezi ca să poţi să trăieşti şi după o accidentare“, a povestit Daniel Ianc.

Cum se îmbină fotbalul cu cifrele de la bancă?
„Poate că unora li se pare greu dar mie îmi place şi pot să zic că mă ajută foarte mult pentru că şi la bancă se lucrează în echipă. Dar chiar şi mie mi se pare un pic nostimă transformarea mea din costum, ţinută bussines de la bancă la trening“.

Dacă ar fi să alegi între fotbal şi bancă, ce ai alege?
„E o întrebare destul de grea, dar aş alege fotbalul dacă e la profesionişti, dar în ziua de azi nu trebuie să ai numai un job. La fotbal, cum au auzit colegii şi antrenorul că lucrez şi la bancă au râs de mine dar mă şi apreciau în acelaşi timp“.

Ce-i place: „Iarna îmi place să merg să schiez. Este cel mai nou sport pe care îmi place să îl parctic. Când este cald prefer să ies cu prietenii la cabana şi la iarbă verde pentru că acolo mă distrez cel mai bine şi mă relaxez. Nu în ultimul rând ador marea“.

Ce nu-i place: „Nu suport fumul de ţigară, nu-mi plac oamenii cu fiţe şi nu-mi place minciuna. Nu-mi plac situaţiile în care nu ai alternativă, motiv pentru care consider că fotbaliştii ar trebui să aibă şi alte pregătiri“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite