Alba Iulia: Daniel Barna lucrează de la vârsta de 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia:  Daniel Barna lucrează de la vârsta de 14 ani
Alba Iulia: Daniel Barna lucrează de la vârsta de 14 ani

Obişnuit de mic să muncească, Daniel Barna s-a realizat în domeniul vânzărilor auto şi spune că a reuşit acest lucru cu multă, foarte multă muncă.

Daniel Barna nu a avut o copilărie uşoară. A fost crescut doar de mama sa, tatăl decedând pe când Daniel era de-o şchioapă.
„Mama mea este o femeie extraordinară, mi-a oferit mai mult decât mi-aş fi dorit. A muncit foarte mult pentru mine, a făcut tot ce era omeneşte posibil ca să-mi asigure tot ce îşi doreşte o mamă pentru copilul ei. Îi mulţumesc foarte mult pentru tot ceea ce a făcut pentru mine”, spune cu recunoştinţă Daniel Barna.

Un prieten apropiat i-a influenţat pozitiv viaţa


S-a angajat de la 14 ani, ca să-şi ajute mama pe plan financiar, dar şi pentru a se descurca singur, după propriile posibilităţi. Muncea în vacanţele de vară la o firmă de difuzare a presei.
La două zile după terminarea liceului, s-a angajat pe o perioadă nelimitată ca agent vânzări. Lucrând în acest domeniu şi-a descoperit aptitudini nebănuite în sectorul respectiv de activitate, fapt pentru care actualmente lucrează la o firmă puternică auto, în calitate de consultant vânzări.

„Firma la care lucrez este pentru mine o a doua familie, iar produsul pe care îl comercializez este unul de calitate, care îmi oferă satisfacţii foarte mari, atât morale cât şi financiare. Mie, de exemplu, mi-ar fi foarte greu, imposibil chiar, să comercializez un produs care nu mi-ar place, de care nu aş fi convins că prezintă garanţie.  Activitatea de consultant vânzări este una care îmi place foarte mult, aş spune că mă caracterizează. Nu cred că aş putea face altceva în afară de vânzări”, afirmă Daniel.

Consultantul în vânzări crede că înclinaţia sa spre acest domeniu de activitate a moştenit-o de la tatăl său, fost merceolog, dar adaugă faptul că a fost foarte mult ajutat şi de un prieten, care l-a îndrumat încă de pe băncile şcolii ce să aleagă în viaţă. „Un prieten foarte bun a fost alături de mine o lungă perioadă de timp, m-a îndrumat încă din adolescenţă. E vorba de amicul Boris Răvineală, împreună cu care am lucrat de la vârsta de 15 ani în difuzarea presei. El m-a îndrumat spre vânzări, simţind că am calităţile necesare pentru a mă descurca în această profesie. M-a influenţat inclusiv în alegerea liceului şi m-a sfătuit să mă înscriu la facultate. Pot să spun că mi-a influenţat pozitiv viaţa şi ţin să-i mulţumesc pentru acest lucru”, spune Daniel.

Lăsând deoparte profesia sa, Daniel e mândru că e român, dar regretă  că dincolo de graniţe avem o imagine nu tocmai roză. „Îmi este foarte greu când depăşesc graniţele ţării şi văd că suntem trataţi cu multă indiferenţă cu dispreţ şi chiar cu teamă de străini. Asta din cauza nelegiuirilor pe care le-au făcut unii conaţionali. Dar, m-am simţit foarte bine ca român în Turcia, unde suntem foarte apreciaţi, noi românii. Avem o imagine foarte bună acolo, ca muncitori, ca sportivi, ca oameni”, precizează Daniel.

Ce presupune activitatea de consultant vânzări ?
D.B.
: „Consultantul de vânzări este cel care comercializează un anumit produs. Ca să faci treaba aceasta, trebuie foarte multă muncă şi documentare. A fi consultant de vânzări înseamnă să înţelegi nevoile potenţialului client. Rolul consultantului este şi responsabilitatea asigurării finanţării necesare achiziţionării produsului.
Consultantul identifică două-trei surse de finanţare, după care o alege pe cea mai avantajoasă şi o propune clientului. În două cuvinte, consultantul de vânzări trebuie să facă în aşa fel încât clientul să fie mulţumit de produsul achiziţionat. E cea mai mare satisfacţie pe care o poate avea un consultant de vânzări”.

Ce-i place: „În puţinul timp liber pe care-l am, mă dedic în totalitate familiei. Îmi place să pescuiesc, nu sunt un pescar bun, dar mă relaxează în mod deosebit pescuitul. La oameni apreciez sinceritatea, onoarea, bunul simţ şi respectarea cuvântului dat”.

Ce nu-i place: „Mă supără minciuna şi laşitatea, mitocănia şi vulgaritatea. Mă deranjează oamenii lipsiţi de caracter, indivizii cu două feţe, cei care una zic şi alta fac. Nu suport linguşitorii, bădăranii, pe scurt dispreţuiesc oamenii fără Dumnezeu”.

Profil:
Data naşterii: 9 octombrie 1979, Bistriţa
Educaţie: Colegiul „Economia Comerţului” din cadrul Universităţii „1 Decebrie 1918” Alba iulia
Ocupaţie: consultant vânzări
Starea civilă: căsătorit, un băiat

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite