Angajatori din Danemarca şi Norvegia recrutează români. Aflaţi condiţiile şi salarizarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şomerii din Alba aflaţi în căutarea unui loc de muncă care nu sunt mulţumiţi de ceea ce oferă piaţa muncii de la noi pot opta pentru una din cele 900 de oferte venite din nordul Europei, dar şi din Belgia şi Germania.

Ofertele străinilor sunt  publicate pe pagina de internet EURES, http//eures.anofm.ro.

Potrivit datelor prezentate de Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Alba, angajatori din nordul Europei, dar şi din Belgia şi Germania caută ingineri, economişti, medici şi asistenţi medicali, dar şi lucrărori  în agricultură şi şoferi.

Angajatori din Danemarca recrutează, prin intermediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă, 75 de persoane pentru munca în ferme, la cules de căpşuni, mazăre. Cei interesaţi trebuie să cunoască limba engleză, să fie obişnuiţi cu munca grea şi să ştie că programul poate să înceaapă şi la 4 dimineaţa. Cerereile se pot depune până pe 6 februarie.

În Norvegia la mare căutare sunt inginerii şi cei specializaţi în ghidaj turistic. Un inginer automatist care are cunoştinţe tehnice solide în limba engleză poate câştiga anual un salariu brut de până la 100.000 de euro. Angajatorul se obligă să le găsească şi locuinţă celor interesaţi. Durata contractului este de cel puţin un an, iar cererile se depun până la finele lunii februarie.

Bucătarii cu experienţă pot opta pentru Germania. Nemţii oferă un salariu lunar brut de până la 3.500 de euro, iar contractele se fac pe durată nedeterminată. Cunoaşterea limbii germane este obligatorie.

Belgienii caută specialişti în prelucarea marmurii. Condiţiile de angajare impun şi cunoaşterea a cel puţin una dintre următoarele limbi străine: franceză, spaniolă, italiană sau engleză.

Alte detalii despre condiţiile de angajare şi salarizare găsiţi aici

Cererile pot fi depuse direct pe internet la adresele specificate pe portalul EURES, un program informatic prin care se oferă detalii despre ofertele existente pe piaţa muncii din statele UE şi condiţiile cerute de angajatori.

Persoanele interesate să lucreze în afara graniţelor pot obţine informaţii suplimentare de la biroul EURES din cadrul AJOFM Alba, de pe  strada Nicolae Titulescu, telefon  0258.831. 137.




Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite