Dan Ursu, juristul pasionat de golf şi fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Ursu a fost iniţiat în tainele golfului de nimeni altul decât celebrul Paul Tomiţa.
Dan Ursu a fost iniţiat în tainele golfului de nimeni altul decât celebrul Paul Tomiţa.

Dan Ursu a copilărit în Pianu de Jos, unde sportul cu crosa e la el acasă. Cel care l-a iniţiat în tainele golfului a fost nimeni altul decât celebrul Paul Tomiţa. Juridist în cadrul unei bănci din Alba Iulia, îşi împarte timpul între golf, tenis de câmp şi echipa de fotbal din Liga a IV-a, Mureşul Oarda de Jos.

Profil:
Născut la: 31.07.1976, Pianu de Jos.
Studii: Facultea de Drept „Lucian Blaga“ Sibiu
Familie: Căsătorit, o fetiţă

Premiat de prinţul Radu Dudah

Nu trece week-end fără ca Dan Ursusă să nu joace golf. „Eu sunt din Pianu de loc. Părinţii mei au fost prieteni de familie cu profesorul Tomiţa, de la el am învăţat să joc golf. Am început să practic acest sport prin 2002, iar de atunci m-am perfecţionat, am început să cresc în ierarhie, să câştig turnee“, povesteşte Dan Ursu.

În anul 2005 a reuşit să obţină primele performanţe. „Am câştigat cupa B.T. de două ori la rând, apoi au urmat cupele Elit, Transavia, Henkel, Paul Tomiţă, Siemens“, a spus jucătorul de golf. După reuşitele din ţară, au urmat cele din străinătate, clasându-se pe primul loc la o competiţie internaţionala în Italia. „Până în momentul de faţă, apogeul meu în golf a fost atins în 2006, când am ieşit campion naţional la categoria a doua, unde am fost premiat de prinţul Radu Dudah, ginerele regelui Mihai, iar în 2007 am luat locul 2 la acelaşi campionat naţional, organizat la Breaza“, a mai povestit Dan.

Are propria afacere

Fire activă, Dan s-a implicat în diverse activităţi. S-a asociat cu un prieten şi au pornit propria afacere. „În 2004, un prieten mă chema la Cluj să joc într-un campionat sintetic. Am realizat imediat că în Alba Iulia nu există aşa ceva şi ar fi un lucru benefic pentru sportul din oraşul nostru. Imediat mi-a încolţit ideea de a edifica o asemena bazăşi la noi“, a  mărturisit iniţiatorul clubului Fair Play. 

Într-un an de zile, cei doi prieteni au pus pe picioare baza sportivă. „Prin 2005, împreună cu asociatul şi prietenul meu Teodor Baba, am început lucrările de amenajare a bazei sportive. La 1 octombrie am inaugurat terenul şi utilităţile din jurul lui, inclusiv duşuri, vestiare, birouri şi un local unde se pot servi băuturi răcoritoare. Am fost plăcut surprinşi să observăm că la primul anunţ de organizare a unui campionat de fotbal, am fost asaltaţi, strângând peste 60 de echipe pe care le-am repartizat în trei divizii”, a afirmat mulţumit Dan.  

Pe lângă activităţile de consilier juridic, cele de la baza sportivă şi golf, Dan mai practică şi tenisul de câmp. De asemenea, a preluat o echipa din Liga a IV-a, Mureşul Oarda de Jos, echipă pe care o susţine financiar. „Este o echipă unde sunt înconjurat de prieteni fotbalişti şi unde îmbinăm rigorile competiţiei cu microbul fotbalului”, a mai spus Dan Ursu.

În ce ai investi bani pe timp de criză?
D.U.
: „Aş mai face încă o bază sportivă. Pentru că e şi un hobby, dar şi o afacere care dacă e bine condusă poate aduce profit în orice situaţie. Suntem mândri că am creat un loc de agrement pentru tinerii din oraşul nostru, care în ultimii ani, se înderpărtaseră de sport“.

Lucrezi toată ziua, când mai ai timp şi de familie?
D.U.
: Soţia mea s-a obişnuit, ştie că sunt o fire energică, nu am stare în casă, ştie că tot ce fac, fac pentru noi. În general, în week-enduri am mai mult timp liber pe care-l petrec alături de familia şi încerc cât pot de des să mergem în concediu.

Ce-i place: Îmi place să practic orice fel de sport. E o „moştenire“ de la tatăl meu, care este profesor de sport. Îmi place să lucrez, am parte de un colectiv de oameni deosebiţi, tineri, alături de care am obţinut rezultate deosebite. Trebuie să-mi ocup tot timpul cu ceva. Îmi place să călătoresc şi îmi plac şi vizitele cu tentă sportivă. Spre exemplu, am colindat toată Europa alături de echipa naţională de fotbal, în calitate de suporter.

Ce nu-i place: Nu-mi plac oamenii leneşi, nu-mi plac persoanele fără cuvânt şi nu-mi place să merg în cluburi.

Alba Iulia frumoasă: „Este un oraş curat, cu iz istoric“.

Alba Iulia urâtă: „Alba Iulia este un oraş în care ar fi fost loc de mai multe investiţii şi care ar aduce mai multe locuri de muncă.“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite