Dalia Dărămuş, ştirista care se visează judecător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dalia Dărămuş este pasionată de televiziune
Dalia Dărămuş este pasionată de televiziune

Studentă la Drept, tânăra e pasionată de munca în televiziune, pe care e convinsă că o va abandona în momentul în care va termina facultatea. Fire ambiţioasă şi activă, Dalia Maria Dărămuş a ales Facultatea de Drept, întrucât spune că o supără minciuna şi vrea mereu să afle adevărul.

„Prima dată am optat pentru Şcoala naţională de studii politice din Bucureşti, dar m-am răzgândit. Am ales Dreptul şi nu-mi pare rău deloc “, spune tânăra. Ea şi-a propus ca, după terminarea facultăţii, să urmeze studiile Institutului Naţional al Magistraturii şi să se dedice profesiei de judecător. „Îmi place adevărul. Doresc să ştiu, să aflu de ce oamenii au acţionat într-un fel sau altul. Cred că o să fiu un judecător aspru, pentru că nu mi-a plăcut niciodată să fiu minţită“, afirmă Dalia.

Speriată de televiziune

În paralel cu studiile, Dalia Dărămuş şi-a descoperit o mare pasiune: televiziunea. De mică se uita mult la televizor, pentru că vroia şi vrea mereu să fie informată, să fie la curent cu ultimele noutăţi. „M-au fascinat întotdeauna crainicii, reporterii de televiziune“, ne destăinuie Dalia.

A avut ocazia să întâlnească şi să cunoască oameni din mass-media locală şi i s-a ivit prilejul să lucreze într-un post de televiziune. Afirmă că începutul a fost foarte greu, mai ales că era neiniţiată şi emoţiile o copleşeau, dar au ajutat-o colegii şi propria ambiţie.

„În fiecare zi, când mă întorceam acasă din studio, spuneam că nu mă mai duc a doua zi. Colegii au fost, însă, mereu alături de mine şi fiecare m-a învăţat câte puţin din ce ştia. Când te uiţi la televizor, totul pare frumos şi uşor, dar puţini ştiu câtă muncă şi stres e în spatele camerelor de luat vederi”, povesteşte Dalia. E avidă de ştiri, îi place foarte mult munca de reporter, dar prezintă şi jurnalul de noapte la o televiziune locală din Alba Iulia.

Impresionată de solidaritate

Îşi aduce aminte cu satisfacţie de faptul că în iarna 2008-2009 a iniţiat, împreună cu colegii, o campanie ce a avut drept scop ajutorarea cu sume de bani şi cadouri de Crăciun a familiilor nevoiaşe cu mulţi copii. „Am rămas impresionată de solidaritatea şi sensibilitatea oamenilor din Alba Iulia. Au trimis la postul nostru de televiziune haine, pachete cu alimente, sume de bani, foarte mulţi dintre ei nedorind să-şi dezvăluie identitatea“, precizează Dalia. Oricât i-ar place televiziunea, studenta albaiulianca ţine însă să sublinieze faptul că odată cu terminarea facultăţii va renunţa la această pasiune pentru a se dedica profesiei pe care o visează, cea de judecător.

Cum te simţi tânără studentă în România anului 2010?
D. D.: Foarte mulţi, când nu reuşesc ceva, spun că vor să plece, că s-au săturat de România, că e prea multă birocraţie şi corupţie. E calea cea mai uşoară să pleci, dar dacă am pleca toţi, ce s-ar alege de ţara noastră ?! Eu zic că trebuie să rămânem aici şi fiecare, prin micul nostru aport, să facem mai mult, mai bine. Să ne implicăm, să nu fim indiferenţi. În primul rând, trebuie să ne gândim la ceea ce putem noi să oferim ţării, nu la ceea ce ne poate oferi ţara nouă.

CE-I PLACE: „Încerc să învăţ televiziune, ce se întâmplă în partea cealaltă a ecranului. E o provocare pentru mine. Mă destind în familie şi alături de prieteni. Îmi plac mult călătoriile. La oameni apreciez sensibilitatea, sinceritatea şi perseverenţa“, spune Dalia.

CE NU-I PLACE: „Oamenii indiferenţi, pentru că eu sunt o persoană sensibilă, care vibrează la foarte multe lucruri. Detest minciuna, dar şi superficialitatea. Mă deranjează persoanele care vor să pară ceea ce nu sunt“, mai afirmă studenta.

PROFIL
Născută: 23 iulie 1989, Blaj
Educaţie: Studentă în anul II la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia
Familie: necăsătorită

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite