DNA împotriva fostului preşedinte SOV Invest, Ioana Maria Vlas, la Curtea de Apel Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Maria Vlas
Ioana Maria Vlas

Dosarul în care fostul preşedinte al SOV Invest, Ioana Maria Vlas, este judecată pentru înşelăciune în dauna a 5.363 de foşti depunători la Fondul Naţional de Investiţii (FNI) a fost înregistrat la Curtea de Apel Alba Iulia. Pe fond, cauza a fost judecată la Tribunalul Sibiu.

Magistraţii din Sibiu au dispus în luna octombrie încetarea procesului penal asupra inculpaţilor ca urmare a acceptării excepţiei privind „autoritatea lucrului judecat“. Procurorii DNA Alba Iulia, care au instrumentat dosarul, nu au fost de accord cu această soluţie şi au formulat apel la Curtea de Apel Alba Iulia. La această instanţă dosarul a fost înregistrat în 7 decembrie 2011, iar primul termen a fost stabilit pentru 19 ianuarie 2012.

Ioana Maria Vlas, fostul preşedinte al SOV Invest, a fost trimisă în judecată, în martie 2011, alături de alte opt persoane, de către Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru păgubirea a 5.363 de foşti investitori la FNI. Alături de aceasta, procurorii anticorupţie de la Serviciul Teritorial Alba i-au deferit justiţiei şi pe Marian Petrescu, preşedinte-director general al SOV Invest, şi Mihaela Sima, director economic al societăţii. Cei trei sunt acuzaţi de înşelăciune în formă continuată.

Au mai fost trimişi în judecată în acest dosar Marius Andrei, cenzor extern independent al SOV Invest, Gavril Bătrân, membru al Consiliului de Administraţie al societăţii, Ioan Diţă, membru al CA al SOV Invest, Gheorghe Negură, membru al Consiliului de Încredere, organism de reprezentare al FNI în raporturile cu SOV Invest, Mircea Ianculescu, Muscel Ionescu, Mircea Costescu, membri ai Consiliului de Încredere, toţi cu antecedente penale, acuzaţi de complicitate la înşelăciune în formă continuată.

Faptele pentru care cele nouă persoane au fost cercetate şi trimise în judecată în acest nou dosar au la bază plângerile investitorilor FNI cu domiciliul în Sibiu, fiind introduse la Parchetul de pe lângă tribunalul Sibiu de unde au fost preluate de procurorii DNA.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite