Alba Iulia: Exerciţiu pe DN 7 pentru gestionarea unui accident cu deşeuri radioactive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” organizează joi, 25 iunie 2009, începând cu ora 11.00, un exerciţiu tactic cu trupe şi transmisiuni pentru gestionarea unui accident rutier produs pe DN 7, pe raza localităţii Şibot – Hanul Şureanu, în care sunt implicate deşeuri radioactive.

Exerciţiul va fi condus de prefectul Ştefan Bardan, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba. Pe lângă angajaţii instituţiei, la exerciţiu vor mai participa Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cugir, Serviciul de Ambulanţă Alba, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Agenţia de Protecţia Mediului şi Comisariatul Gărzii de Mediu.

Scenariul exerciţiului

În scenariul exerciţiului s-a prevăzut gestionarea unei situaţii de urgenţă, generată în urma unui accident rutier, în care sunt implicate deşeuri radioactive, stingerea unui incendiu izbucnit la Hanul Şureanu, acordarea primului ajutor medical şi transportul la spital a persoanelor rănite, precum şi derularea fluxului informaţional în aceste situaţii.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite