DGASPC Alba vine în sprijinul autorităţilor locale pentru integrarea copiilor şi persoanelor cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul DGASPC Alba
Sediul DGASPC Alba

Din această lună, la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba funcţionează un compartiment de coordonare a consiliilor comunitare consultative şi a serviciilor publice de asistenţă socială.

Compartimentul are în componenţă trei persoane specializate pe problematica copilului, pe cea a persoanelor adulte, respectiv pe monitorizarea activităţii privind implementarea strategiilor şi planurilor de acţiune în domeniul asistenţei sociale.

„Compartimentul de coordonare îşi va desfăşura activitatea în cadrul DGASPC Alba şi va oferi sprijin autorităţilor locale, în scopul dezvoltării şi organizării serviciilor sociale, va asigura activităţi de informare, formare şi consiliere, în vederea creşterii performanţei serviciilor publice de asistenţă socială la nivelul consiliilor locale ale municipiilor, oraşelor şi comunelor şi va asigura asistenţa tehnică necesară pentru crearea şi formarea structurilor comunitare consultative, în conformitate cu prevederile Legii nr. 47/2006 privind sistemul naţional de asistenţă socială“, a precizat Sorin Chirilă, directorul instituţiei.

Prima activitate  a Compartimentului de coordonare a consiliilor comunitare consultative şi a serviciilor publice de asistenţă socială a avut loc astăzi la sediul SPAS Sebeş, la care au participat specialişti din Berghin, Cut, Câlnic, Doştat, Gârbova, Şpring şi Săsciori.

Această întâlnire a avut un caracter informativ privind înfiinţarea acestui compartiment şi atribuţiile acestuia. De asemenea, au fost prezentate materiale informative privind întocmirea diferitelor documentaţii care vin în sprijinul copiilor şi persoanelor adulte cu handicap.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite