Curtea de Apel Alba Iulia: Mandate europene de arestare pentru traficanţi de persoane UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea de Apel Alba Iulia
Curtea de Apel Alba Iulia

Curtea de Apel Alba Iulia a admis solicitarea procurorilor de punere în aplicare a mandatelor europene de arestare emise pe numele a cinci personae din Hunedoara, de autorităţile din Franţa.  Sunt acuzate de traffic de persoane, proxenetism, participare la grup infracţional organizat.

UPDATE: Numele persoanelor pentru care au fost emise mandatele de arest european sunt Angelica Buna, Gabriela Ramona Răfan, Ana Ramona Turbureanu, Gicuţa Baltă şi Constantin Paul Baltă.

Anchetatorii au descins, luni, 14 noiembrie, la domiciliile a șapte persoane din Valea Jiului care au traficat zeci de femei. Autorităţile judiciare au făcut percheziții simultane în Franța, unde victimele ar fi fost obligate sã se prostitueze. Cinci persoane au fost reţinute în urma audierilor la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizatã și Terorism (DIICOT) – Secţia Hunedoara, din Deva.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au cerut instanţei de apel din Alba Iulia mandate europene de arestare pentru 4 femei şi un bărbat , din judeţul Hunedoara. Toţi vor fi predaţi autorităţilor  judiciare din Franţa. Judecătorii au dispus marţi, arestarea lor pentru 29 de zile.

„Pe numele acestora autorităţile judiciare franceze - Curtea de Apel din Paris - Tribunalul de Înaltă Instanţă din Paris - au emis mandate europene de arestare în vederea desfăşurării urmăririi penale cu privire la infracţiunile de trafic de persoane, proxenetism, participare la grup infracţional organizat“, se arată în comunicatul Curţii de Apel din Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite