Curtea de Apel Alba Iulia: judecătorul Cătălin Şerban rămâne în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit, duminică, faptul că judecătorul Cătălin Şerban, fost vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara va fi judecat în stare de arest preventiv. Magistratul a fiost trimis în judecată vineri la instanţa din Alba Iulia.

„În urma verificării din oficiu a legalităţii şi temeiniciei măsurii arestării preventive, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus astăzi, 07.04.2012 menţinerea măsurii arestării preventive a inculpatului Şerban Nicolae Cătălin, judecător și vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara (la data comiterii faptelor) trimis în judecată în stare de arest. Prin urmare, inculpatul va fi judecat în stare de arest preventiv iar instanţa va verifica periodic, în cursul judecăţii, legalitatea si temeinicia măsurii, dar nu mai târziu de 60 de zile. Primul termen de judecată în acest dosar este stabilit pentru data de 08.05.2012“, a declarat Cosmin Muntean, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la comunicare, competenţa soluţionării recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorul Cătălin Şerban este acuzat de trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni într-un dosar în care au mai fost trimişi în judecată alţi patru inculpaţi: Iacob Chişărău, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin și director general al S.C. Moldomin S.A. Moldova Nouă, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la cumpărare de influență, complicitate la trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Adrian Dan Rus,  reprezentant al Mineco Ag în România, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile complicitate la cumpărare de influență, complicitate la trafic de influență, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni. Marian Ioan Mihăilă, profesor universitar în cadrul Universității Eftimie Murgu din Reșița, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Mihaela Ramona Şerban, notar public, (soția inculpatului Șerban Nicolae Cătălin), în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite