Cursuri pentru 700 de funcţionari derulate de Consiliul Judeţean Alba cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Alba lansează joi un proiect de finanţare din fonduri europene destinat instruirii a peste 700 de funcţionari din administraţia locală.

Scopul acestui proiect este instruirea personalului Primăriilor și al Consiliului Județean Alba în domenii cheie pentru administrația locală, prin derularea unui set de programe de perfecționare corelate cu necesitățile individuale și obiectivele de dezvoltare ale administrațiilor implicate în proiect.

Necesitățile de formare au fost identificate în urma unui proces de evaluare a capacității administrative a autorităților  locale din județul Alba, derulat în perioada mai-iunie 2009.

Pe perioada a 18 luni, 739 de funcționari din administrațiile județului Alb vor participa la 35 de sesiuni de instruire grupate pe cinci pachete de formare: Dezvoltare locală și management de proiect, Achiziții publice, Urbanism și dezvoltare durabilă, Administrație publică şi Limbi străine: Franceză, Germană, Italiană.

„Este important ca oamenii să se perfecționeze mereu pentru a face lucruri bune în administrație, asigurând astfel dezvoltarea localităților pentru care lucrează. Tocmai de aceea consider că este un proiect foarte bun, permițându-ne perfecționarea unui număr important de oameni din administrație, prin folosirea fondurilor europene”, a spus Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite