Demonstraţie de curăţenie după model japonez la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi reprezentanţi ai unor companii sau instituţii din Japonia au realizat, marţi, la Alba Iulia o demonstraţie de igienizare a unui spaţiu public prin metode specifice japoneze. Acţiunea s-a desfăşurat în zona fostului cinematograf Columna şi a fost organizată de Institutul Kaizen, sub deviza „Strălucire japoneză pentru oraşele României”.

Practic câţiva zeci de voluntari de la mai multe organizaţii şi firme din Japonia şi Alba Iulia, alături de angajaţi ai Instiutului, au participat la o curăţenie generală a zonei. Japonezii au dovedit că se poate face curăţenie într-un mod simplu şi foarte eficient. “Atenţia la detalii este foarte importantă, spre exemplu atunci când se face curat este ideal să fie strâns totul într-un singur loc. Astfel, persoanei care va veni să ridice gunoiul îi va fi foarte uşor să facă acest lucru, dacă nu este împrăştiat”, a spus Toru Shimizu, preşedinte la Academia de Poliţie din Prefectura Yamanashi.

Evenimentul a avut ca principal scop aplicarea Managementului Japonez de timp Kaizen la nivelul oraşului Alba Iulia, pentru a îmbunătăţi mediul acestuia şi relaţiile dintre administraţia locală, companiile private şi locuitori. “Este bine să fim perseverenţi, să facem curat la o anumită perioadă de timp clar stabilită. Dacă facem odată la o lună, în acelaşi loc, se va schimba clar imaginea oraşului în care locuim”, a spus Yoshihito Tanaka, preşedintele companiei Clean Up Japan. Invitaţii din Japonia au participat şi la un simpozion organizat la Universitate, şi la o conferinţă în domeniul industriei alimentare la societatea Supremia Grup.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite