Cumpărătorii Cupru Min promit creşterea producţiei, investiţii în mediu şi locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania canadiană Roman Copper Corp. a fost înfiinţată în 2011 cu scopul exclusiv de a participa la privatizarea exploatării miniere Cupru Min SA Aburd. Informaţia a fost făcută de reprezentanţii companiei, care oferă şi alte detalii despre planurile investiţionale din România.

Pentru prima dată de la câştigarea licitaţiei pentru Cupru Min, în schimbul a 200,7 milioane de euro, reprezentanţii companiei canadiene au oferit detalii oficiale despre ceea ce vor să facă în România.

Numele societăţii ales pentru legătura cu „rădăcinile latine ale României“

Declaraţiile sunt consemnate într-un articol apărut la sfârşitul săptămânii trecute în publicaţia canadiană Financial Post şi aparţin lui Mike Curtis, unul dintre acţionarii BayFront Capital Partners, proprietarul Roman Copper Corp. Numele societăţii care a cumpărat Cupru Min a fost ales astfel pentru a marca o legătură cu „rădăcinile latine ale României“.

„Suntem încântaţi de achiziţia companiei Cupuu Min prin intermediul unui proces deschis şi transparent. Suntem bucuroşi să participăm la unul dintre cele mai importante proiecte miniere din România şi vom aduce resurse şi experienţă de cel mai înalt nivel pentru a dezvolta Cupru Min la potenţialul său maxim. Avem un mare respect pentru cultura şi tradiţiile din România. Vom colabora îndeaproape cu comunităţile locale, autorităţile judeţene şi guvernul României pentru a construi acest proeict“, se afirmă în publicaţia canadiană.

Investiţii în creşterea producţiei şi rezolvarea problemelor de mediu

Cumpărătorii Cupru Min intenţionează să crească semnificativ producţia minei din judeţul Alba. „În timp ce lucrăm la încheierea contractului cu Guvernul, prioritatea noastră este şi de a finaliza numirea unui management şi a unei echipe operaţionale de top pentru a realiza şi dezvolta potenţialul minei. Această echipă va colabora cu comunităţile locale din Abrud şi Lupşa, dar şi cu cele judeţene şi se va angaja în întregime în viaţa socială şi culturală a zonei. Intenţionăm să creştem producţia minei semnificativ. Acest lucru va însemna mai multe locuri de muncă şi o îmbunătăţire a condiţiilor de muncă în cadrul minei. Comunităţile locale vor beneficia de dezvoltarea infrastructurii, dar şi de alte beneficii sociale şi economice“, se mai susţine în articolul publicat în Financial Post.

Societatea Cupru Min îşi are sediul social în oraşul Abrud, în timp ce cariera de exploatare şi uzina de la Roşia Poieni se găsesc pe teritoriul comunei Lupşa. „Vom promova cele mai bune practici la nivel mondial în cadrul minei. În particular, planul de acţiune al minei va fi revizuit în scopul protecţiei mediului şi vom investi pentru a rezolva problemele vechi. Nu noi am creat problemele de mediu la Roşia Poieni, dar noi le vom rezolva“, susţine reprezentantul BayFront.

Caută investitori pentru finanţarea proiectului

„În acord cu practicile normale în industria minieră internaţională, suntem în discuţii cu o serie de investitori din toată lumea pentru a finanţa modernizarea şi extinderea exploatării miniere. Lucrăm cu un sindicat al unor bănci de investiţii pentru a atrage aceşti investitori şi suntem încrezători că viitorii noştri parteneri vor reflecta calitatea mondială a proiectului şi va face România atractivă şi pentru alţi investitori străini“, se precizează în articolul menţionat.

Roman Copper Corp. trebuie să plătească săptămâna viitoare cele 200,7 milioane de euro Ministerului Economiei pentru a deveni proprietarul Cupru Min SA. Zăcământul de cupru de la Roşia Poieni, estimat la 900.000 de tone, are în prezent o valoare de piaţă de aproximativ 5 miliarde de euro. Specialiştii în domeniu susţin, însă, că nu va putea fi exploatat integral.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite