Culmea infracţionalităţii: Să comanzi recuperarea banilor plătiţi la prostituată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru bărbaţi din Alba Iulia, judecaţi pentru şantaj, tâlhărie şi furt calificat, sunt „beneficiarii“ unor pedepse cu închisoarea cuprinse între 1 an şi opt ani. Printre faptele de care sunt acuzaţi doi dintre aceştia se află şi recuperarea banilor plătiţi de un client unei prostituate, după ce a beneficiat de serviciile acesteia.

Sentinţa a fost pronunţată de Judecătoria Alba Iulia, iar dosarul se află în prezent în faza de recurs la Curtea de Apel. Dorin Mihai Pârvu, Antoniu Gabriel Bakai, Ioan Nicolae Decean şi Ioan Răşinariu sunt acuzaţi de fapte de şantaj, tâlhărie şi furt calificat. Primii trei inculpaţi au constituit o grupare de recuperatori care executau ordinele lui Ioan Răşinariu, ce avea de primit sume de bani de la diferite societăţi, dar puneau la cale şi alte infracţiuni.

Dorin Mihai Pârvu primit opt ani de închisoare, Ioan Nicolae Decean a fost condamnat la o pedeapsă de cinci ani, iar Antoniu Gabriel Bakai s-a ales cu un an după gratii. Ioan Răşinariu este singurul care a fost condamnat la închisoare cu suspendare, el primind o pedeapsă de doi ani. Dorin Pârvu este judecat în acest dosar în stare de arest preventiv. Luni, 8 august 2011, Curtea de Apel a decis menţinerea inculpatului după gratii.

Prostituată tâlhărită

Una dintre faptele de care sunt acuzaţi Pârvu şi Decean poate reprezenta o veritabilă culme a infracţionalităţii. Mihai Pârvu a „executat“ comanda lui Ioan Decean de a recupera banii plătiţi unei prostituate. Iată descrierea faptei aşa cum rezultă din sentinţa judecătorului:

„În data de 26.06.2010 în jurul orelor 11,00 în timp ce se afla pe şoseaua de centură din Alba Iulia, partea vătămată B.C.M. a fost acostată de inculpatul Decean Ioan Nicolae, care i-a propus să meargă cu el la hotelul C. pentru a întreţine relaţii sexuale în schimbul unei sume de bani. Partea vătămată a fost de acord, astfel că cei doi s-au dus la hotel, unde inculpatul Decean a închiriat o cameră, iar după ce au întreţinut relaţii sexuale a scos din buzunar 300 lei pe care a pus-o pe masa din camera de hotel, oferindu-i aceşti bani părţii vătămate ca plată, pentru serviciile prestate. Inculpatul a părăsit camera de hotel sub pretextul efectuării unei comenzi la restaurantul unităţii

L-a contactat pe inculpatul Pârvu Dorin Mihai şi i-a solicitat acestuia să vină la hotel. Cei doi s-au întâlnit în parcarea din faţa hotelului ocazie cu care inculpatul Decean i-a indicat lui Pârvu camera în care o lăsase pe persoana vătămată, cerându-i să-i recupereze banii plătiţi în schimbul serviciilor sexuale oferite. Inculpatul Pârvu s-a deplasat în hotel, fiind acoperit pe faţă cu o cagulă, a bătut la uşa camerei indicate spunând că este Nicu, iar după ce partea vătămată i-a deschis uşa, inculpatul a pătruns în interior şi prin exercitarea de violenţe şi ameninţări, a deposedat-o pe B.C.M. de cei 300 de lei primiţi de aceasta şi pe care îi pusese în poşetă.

A luat şi telefonul victimei

În timp ce se afla în cameră şi în prezenţa părţii vătămate inculpatul Pârvu l-a contactat pe inculpatul Decean, care i-a cerut să ia şi telefonul mobil marca Samsung, aparţinând victimei, pentru a nu putea sesiza organele de poliţie.

Pârvu a plecat din hotel, iar în benzinăria OMV din Alba Iulia a fost aşteptat de inculpatul Decean, căruia i-a restituit suma de bani. S-a înţeles cu acesta să păstreze telefonul mobil, pe care apoi l-a încredinţat inculpatului Bakai Gabriel Antoniu, căruia i-a povestit ulterior modalitatea de comitere a acestei fapte.

Inculpatul Pârvu a recunoscut doar parţial fapta, precizând că a pătruns în camera de hotel, însă banii i-au fost daţi de bună voie de partea vătămată, iar telefonul l-a luat din greşeală. Inculpatul Decean nu a recunoscut iniţial participarea la săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, însă prin declaraţia dată în cursul judecăţii recunoaşte faptele reţinute în sarcina sa şi solicită ca judecarea sa să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, fiind de acord cu recuperarea prejudiciului“.

Pentru această faptă, Pârvu a primit pedeapsa de şapte ani de închsioare, care a fost mărită cu un an în condiţiile în care este recidivist. Decean s-a ales cu cinci ani de închisoare pentru complicitate la tâlhărie. Cei doi trebuie să plătească victimei suma de 500 de lei drept daune civile.

Cei patru inculpaţi sunt judecaţi şi în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“, în care 22 de persoane sunt acuzate de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, tâlhărie, şantaj, proxenetism, prostituţie, lipsire de libertate în mod ilegal. Dosarul este pe rolul Tribunalului Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite