Alba Iulia: Cugirul are un parc modern în care s-au investit peste un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Cugirul are un parc modern în care s-au investit peste un milion de lei
Alba Iulia: Cugirul are un parc modern în care s-au investit peste un milion de lei

La Cugir a fost inaugurat un parc modern în zona strada Doina şi Micro 7.

Lucrările s-au finalizat oficial saăptămâna trecută. La inaugurarea parcului au fost prezenţi şi doi reprezentanţii ai Administraţiei Fondului pentru Mediu din cadrul Ministerului Mediului. „Aceştia au verificat stadiul fizic al lucrărilor şi au concluzionat că proiectul Reabilitare şi extindere parc public din zona Micro 7- Cugir  a fost implementat în bune condiţii şi la termenul stabilit.  Potrivit edilului şef al localităţii, Adrian Teban administraţia locală aşteptă ca în perioada următoare ministerul să achite ultima tranşă de plată“, a declarat Luminţa Birăesc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cugir.

Investiţii de 1.171.000 lei


Aceasta a precizat totodată că noul parc cugirean, pentru amenajarea căruia au fost cheltuiţi peste 1.171.000 lei, este unul modern cu alei pavate şi iluminate, cu spaţii verzi în care se găsesc plantaţii de arbori şi flori,  cu mobilier urban şi toaletele ecologice şi cu un lac de agrement în jurul căruia au fost amenajate locuri de joacă pentru copii. „Este primul parc veritabil al Cugirului care, pe lângă faptul că oferă locuitorilor un loc potrivit pentru petrecerea timpului liber, are şi un efect benefic asupra mediului înconjurător. Trebuie să precizez că prin această investiţie oraşul Cugir se apropie de minimum necesar de spaţii verzi, respectiv  de 26 m²/ locuitor, fiind din acest punct de vedere pe primul loc la nivel de judeţ” a precizat primarul Cugirului, Adrian Teban.

Întrucât administraţia a considerat că este foarte important să protejeze investiţia, parcul este îngrădit, cele patru porţi prin care se face intrarea vor fi închise pe timpul nopţii, locuitorii având acces în parc doar ziua, până la ora 24.00.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite