Alba: Alimente şi haine pentru sinistraţi. În cont sunt doar 1.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voluntarii de la Crucia Roşie din Alba strâng donaţii pentru cei care au rămas pe drumuri în urma inundaţiilor. Baxuri de ulei, făină, zahăr, pături şi îmbrăcăminte, toate vor fi împărţite de voluntari oamenilor din Ocna Mureş, Lopadea, Hopârta, Cistei şi Micoşlaca. O parte din ajutoare vor ajunge şi la sinistraţii din Moldova.

Un prim transport de ajutoare va ajunge săptămâna viitoare la sinistraţii din Ocna Mureş, Lopadea, Hopârta, Cistei şi Micoşlaca. Familiile a căror agoniseală de-o viaţă a fost luată de ape vor primi sprijin din partea voluntarilor de la Crucea Roşie.Aceştia s-au implicat în colectarea de cât mai multe bunuri, alimente şi bani, pentru a uşura soarta oamenilor din aceste zone.

„Oamenii sunt destul de receptivi la situaţia semenilor lor. S-au mobilizat, foarte multă lume a venit cu îmbrăcăminte. Este de folos, dar pe lângă haine, este nevoie şi de alimente, saltele, pături şi lenjerie. Sunt binevenite şi corpurile de mobilier şi aparatură electrocasnică, deoarece sunt cazuri în care apa a luat case cu totul“, a spus Adrian Duşa, directorul Crucea Roşie, filiala Alba.

Voluntarii au fost alături de oameni încă din primele zile de inundaţii. Un număr de 430 de familii au fost ajutate până acum.

„Am fost impresionat de situaţia oamenilor de la Uioara de Sus şi de la Cistei. De asemenea, la Lopadea şi Hopârta, nişte localnici aveau apă în case de peste un metru. Unii dintre ei au început să plângă şi s-au bucurat foarte mult că i-am ajutat cu apă, pâine şi alte alimente“, a spus Valentin Popa, de 23 de ani, voluntar.

Firme şi societăţi comerciale din Alba au oferit conserve, pui, ouă, mezeluri şi alte alimente neperisabile pentru a fi distribuite sinistraţiilor.

Campania umanitară continuă


 „Am făcut un apel către Prefectura Alba şi împreună am demarat o campanie pentru colectarea de fonduri şi de bunuri pentru ajutorarea oamenilor care au fost afectaţi de inundaţii, atât din Alba, cât şi Moldova. Prioritate vor avea familiile din judeţul nostru“, a spus Adrian Duşa, directorul filialei din Alba.

Toţi oamenii care vor să ajute pot contribui prin donaţii în bani, alimente neperisabile şi pături. „Împreună cu ceilalţi voluntari, încercăm să facem ceva pentru comunitate, dacă noi nu ajutăm, atunci nimeni nu va pune umărul şi nu ne va urma exemplul“, a spus Valentin Popa care este voluntar  la Crucea Roşie de doi ani. 

Persoanele care vor să fie alături de cei năpăstuiţi, pot obţine informaţii în legătură cu donaţiile la numărul de telefon 0258.812.257 sau pot depune bani în contul deschis la BCR, sucursala Alba RO72RNCB0003037781770001

Până acum, în cont s-au adunat doar 1.000 lei, bani donaţi de o asociaţie din Braşov. Pe lângă această sumă, oamenii au făcut donaţii în bani de câte 50, 100 lei, la sediul instituţiei. La sfârşitul lunii, o parte din ajutoare vor ajunge şi la sinistraţii din Moldova.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite