Cronica protestului anti-Băsescu de la Alba Iulia: Jandarmii au în vizor patru suspecţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitingul declarat ca pro-Atafat s-a dovedit a fi un manifest anti-Băsescu. Mişcarea stradală declarată de participanţi una spontană a început şi s-a încheiat paşnic.

La Alba Iulia, mitingul pro- Arafat de la Alba Iulia  fost declanşat, ca şi în celelalte oraşe din ţară, pe reţelele de socializare. Numai că, în loc să fie de solidaritate cu fondatorul SMURD, cele mai multe lozinci care s-au auzit au fost anti-Băsescu şi anti-Guvern. Printre participanţi au fost tineri, dar şi persoane în vârstă. În mulţime s-au „infiltrat“ şi membri ai PNL şi PSD Alba.

Mişcarea stradală  de duminică a început în jurul orei 12.00, la marginea Parcului Cetăţii din Alba Iulia. Iniţia,  s-au adunat în jur de 150 de persoane. Primul drumn a fost în faţa Catedralei Încoronării. Aici au avut loc şi câteva replici cu jandarmii, care i-au întrebat dacă mitingul este autorizat.

Participanţii au făcut stânga împrejur şi s-au deplasat pe Bulevardele Transilvania şi Revoluţiei. Pentru a mobiliza oamenii ieşiţi la balcoane au strigat „Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame“. Aici, mulţi s-au alăturat mulţimii, chiar dacă nu ştiau pentru ce se protestează.

Patru suspecţi

Potrivit Jandarmeriei Alba, mişcarea stradală a adunat, în total, în jur de 200 de persoane. Mitingul s-a încheiat fără incidente  a ora 14.20, tot în Parcul Unirii. Mişcarea nu a fost autorizată, dar participanţii au motivat că a fost vorba despre un protest spontan.

CLICK pe poză pentru FOTOGALERIE

image

Interesantă este atitudinea  luată de forţele de ordine, care nu au scos în teren efective mărite. Doar câţiva jandarmi au fost prezenţi în stradă, care nu au încercat să îi oprească pe manifestanţi,. Marşul s-a încheiat aşa cum a început, paşnic.

„După manifestarea neautorizată de duminică de la Alba Iulia, avem suspiciuni de fapte de natură contravenţională faţă de patru persoane din rândul participanţilor. Ca şi dovezi stau imaginile luate de la faţa locului, dar şi declaraţiile. În plus, au fost avertizate verbal că participă la o manifestare neautorizată. Nu a fost semnalat niciun incident“, a declarat Cosmin Jurcoveţ, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite