Criză în televiziune: 15 persoane concediate la Alba TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posturile de televiziune din Alba Iulia sunt pe cale de dispariţie. Criza financiară a afectat profund activitatea acestora în ultimul an. Una dintre cele două televiziuni locale a recurs la disponzibilizări.

Ieri, un număr de 15 angajaţi ai postului de televiziune Alba TV au fost concediaţi. Măsura a fost luată de administraţia postului TV şi a fost motivată de situaţia economică în care se află societatea care deţine licenţa. Au mai rămas să lucreze la Alba TV doar cinci persoane, care vor realiza un buletin de ştiri zilnic.

Licenţa Alba TV este deţinută de societatea Danivas SRL Alba Iulia, ce aparţine omului de afaceri Vasile Pop. Acesta a preluat-o în septembrie 2009 de la One Production SRL Alba Iulia. Fostul post One TV s-a transformat ulterior în Alba TV.  În urmă cu aproximativ trei luni grila de programe a fost extinsă iar numărul angajaţilor a ajuns la 20.

În 13 mai 2010, Consiliul Naţional al Audiovizualului a adresat o somaţie publică postului One TV pe motiv că nu a respectat structura de programe aprobată anterior.

Persoanele concediate, printre care se regăsesc reporteri, operatori, prezentatori, realizatori de emisiuni, nu pot primi ajutor de şomaj pentru că nu au fost angajaţi perioada legală de timp impusă de lege.

În urmă cu aproximativ trei luni a fost închis postul local de televiziune Antena 1. În Alba Iulia mai există pe lângă Alba TV, doar staţia locală Realitatea TV.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite