Alba Iulia: Cosmin Suciu: "Alba Iulia are şansa să-şi folosească istoria pentru a-şi forma viitorul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Cosmin Suciu: "Alba Iulia are şansa să-şi folosească istoria pentru a-şi forma viitorul"
Alba Iulia: Cosmin Suciu: "Alba Iulia are şansa să-şi folosească istoria pentru a-şi forma viitorul"

În fiecare dimineaţă, pe alba.adevarul.ro va fi postat un „top“ al celor mai frumoase şi mai urâte lucruri din oraş, aşa cum sunt ele văzute de persoana al cărei portret îl veţi putea lectura în aceeaşi zi în „Adevărul de Seară“, ediţia de Alba.

Cosmin Suciu este o personalitate complexă care se implică în diferite proiecte şi în viaţa socială fiind convins că cel mai mic gest şi ajutor contează, motiv pentru care a fost înnobilat cu titlul de cavaler în Ordinul Cavalerilor Templieri. Actualmente albaiulianul este implicat în proiecte de mass media, dar şi în proiecte sociale şi culturale convins fiind că oraşul său natal are un potenţial incontestabil şi un destin bine stabilit. De un an de zile este implicat într-un parteneriat cu Grupul Corint în vederea revitalizării Cetăţii istorice din Alba Iula şi este directorul de dezvoltare a turismului în Cetate.



Alba Iulia frumoasă: „Eu sunt una dintre persoanele care iubesc Alba Iulia. Niciodată nu mi-an dorit să părăsesc acest oraş. Deşi am studiat în Cluj m-am reîntors în Alba Iulia şi, uite că, Dumnezeu a vrut să am şi eu un mic rol în promovarea acestui oraş, în modul în care putem face din el, fiecare, un oraş mai bun. Eu cred că acest oraş are un destin. Dacă ai puţină răbdare şi te apleci puţin asupra istoriei vezi că un oraş relativ neînsemnat, a intervenit în destinul românilor şi a României. Aici s-au scris pagini de istorie. De la oraşul Apulum până la Marea Unirea, care ne defineşte pe noi ca naţiune. Nu mai vorbim de rolul jucat în Transilvania ca şi pol de putere politică şi religioasă. Alba Iulia are o şansă deosebită să-şi folosească istoria pentru a-şi forma viitorul. Albaiulienii vor vedea cum oraşul lor se schimbă chiar sub ochii lor“.

Alba Iulia urâtă: „Mi-aş dori ca oamenii să fie mai ordonaţi şi să îşi arunce gunoiul clasificat, să fie mai civilizaţi, însă nu poţi să pretinzi unui municipiu să fie altfel decât toată ţara. Există elementele de civilizaţie esenţiale, iar atunci când vezi pe stradă oameni care fac cu grafiti pe monumente sau dau dovadă de lipsă de respect e deranjant. Ne consolăm că nu există societate perfectă, dar şi cu faptul că Alba Iulia a fost declarat trei ani de zile la rând cel mai curat oraş“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite