Copii obişnuiţi, eroi de poveste în cărţi personalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Chirilă, eroina unei poveşti în care l-a salvat pe Moş Crăciun
Alexandra Chirilă, eroina unei poveşti în care l-a salvat pe Moş Crăciun

O afacere inedită face furori printre părinţii din Alba Iulia care vor să îşi surprindă copiii. Cărţile personalizate au fost lansate pe piaţa din Alba de puţin timp. Gabriela Chirilă este cea care a făcut primul pas în această afacere inedită.

„Era ceva nou şi tentant. Părinte fiind ştiam că oricui i-ar surâde ideea unui cadou aparte şi să îşi facă micuţii fericiţi. Prima reacţie am testat-o pe fiica mea de nouă ani şi mi-am dat seama repede că ideea va prinde“, a afirmat Gabriela Chirilă.

Impactul a fost cel dorit, iar copiii au devenit fericiţii posesori ai unor poveşti inedite ai căror eroi pricipali au devenit, peste noapte, ei înşişi. „În momentul în care copilul deschide una din cărţi începe aventura. Micuţii descoperă că povestea este cu şi despre ei, despre prietenii lor, familiile, oraşul lor şi multe altele. Fiecare poveste se concentrează pe o anumită temă şi este concepută în aşa fel încât să trezească curiozitatea micuţului de a citi“, a povestit Gabriela Chirilă. Ineditul acestor cărţi constă în faptul că micuţii nu mai caută să se identifice cu personaje din poveşti, pentru că ei înşişi, devin eroi de poveste.

Daruri speciale

Printre cei care au oferit astfel de daruri de Moş Nicolae se află şi Daniela Cujerean, o tânără asistentă medicală din Sebeş care a achiziţionat cartea „Citeşte şi zâmbeşte“, pentru nepoţica sa de şase anişori. „Nu pot descrie în cuvinte reacţia Anei. Asculta atentă povestea şi când a realizat că ea şi cei pe care îi iubeşte sunt eroii poveştii a izbucnit în lacrimi. Întrebările nu conteneau. De unde a ştiut moşul numele ei? De unde îi cunoaşte pe colegii şi educatoarea? Eram dezarmată şi nu mai ştiam ce să îi spun. Era foarte bucuroasă“, a povestit Daniela Cujerean, în vârstă de 24 ani. Tânăra este convinsă că darul pe care i l-a făcut Anei va deveni o amintire plăcută.

Copiii învaţă alături de personaje

Peste 150 de familii au comandat cărţile personalizate în preajma sărbătorile de iarnă în grădiniţele şi şcolile albaiuliene. „Părinţii aleg aceste cărţi deoarece orice copil poate învăţa, alături de un simpatice personaje, să recunoască cifrele, literele şi figurile geometrice sau pur şi simplu să devină eroi. Totul curge ca o poveste, personajul principal fiind chiar respectivul copil-cititor. Astfel, procesul de învăţare devine mult mai uşor şi distractiv“, a mai spus Gabriela Chirilă.

Cartea copertată conţine 36 de pagini color şi costă 15 lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite