Alba Iulia: Controale la fast-food-uri şi restaurante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Controale la fast-food-uri şi restaurante
Alba Iulia: Controale la fast-food-uri şi restaurante

Mai multe restaurante, fast-food-uri, baruri şi magazine au fost verificate în această lună de către insprectorii Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Alba.

Au fost realizate un număr de 67 de controale la la operatori economici din Alba care îşi desfăşoară activitatea în sectorul alimentaţiei publice.

„Au fost desfăşurate 48 de acţiuni de control la unitaţi de alimentaţie publică, dintre care şapte la fast food, 15 la snack-baruri, 17 controale la restaurant şi unul la o pizzerie. De asememea, au fost verificate şi 19 magazine şi chioşcuri”, a declarat Dorian Vuşcan, directorul adjunct al CJPC Alba.

Acesta a precizat că au fost confiscată cantitate de aproape două tone de mărfuri, în valoare de peste 32.000 lei. De asemenea, produse alimentare în cantitate de o tonă şi jumătate au fost oprite temporar de la vânzare din cauza unor abateri de la legislaţia în domeniul protecţiei consumatorilor.

Mai multe produse alimentare al căror termen de valabilitate a exprirat sau nu au fost depozitate corespunzător au fost confiscate în vederea distrugerii. Valoarea acestora este de aproape 30.000 lei. Pentru neregulile constatate, inspectorii au dat un număr de 46 de avertismente şi 44 de amenzi. Comercianţii au scos din buzunare suma de aproape 250.000 lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite