Alba Iulia: Controale la preparatele din carne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Controale la preparatele din carne
Alba Iulia: Controale la preparatele din carne

În cursul lunii iunie angajaţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba au desfăşurat controale privind calitatea, modul comercializare şi etichetarea preparatelor din carne. Au fost verificaţi un număr de 53 operatori economici controlându-se o cantitate de 1849,8 kg produse dintre care la 639,8 kg produse s-au constatat diferite deficienţe.

Au fost oprite temporar de la comercializare 570,5 kg cu 5401 lei preparate carne. Au fost oprite definitiv de la comercializare 69,7 kg cu 1208 lei preparate carne. Au fost aplicate 42 amenzi contravenţionale în valoare de 221.900 lei şi 13 avertismente. Inspectorii CJPC au constat la produsele controlate mai multe deficienţe: data limită de consum depăşită, faptul că nu sunt urmărite temperaturile de păstrare a produselor în aparatele frigorifice, abateri privind condiţiile de păstrare şi expunere la comercializare a produsului şi cu schimbarea stării termice a produselor, încălcarea prevederilor legale privind etichetarea produselor şi abateri privind modul de afişare a preţurilor pe unitatea de măsură.

Apă multă şi proteine puţine

Au fost prelevate trei eşantioane de produse la preparatele din carne care au fost analizate în laboratorul Larex Bucureşti din care două produse au fost declarate neconforme. Produsul „Parizer de porc Bocca” a fost declarat neconform, neîncadrându-se la parametrul „apă”. La acest produs s-a determinat 71,4 la sută apă, maxim prevăzut fiind de 70 la sută. De asemenea Salamul de şuncă Canadian a fost declarat neconform la acelaşi parametru, prevăzut maxim fiind 66 la sută determinat în produs 77,15 la sută. La acelaşi produs s-a constat deficienţe şi la indicatorul proteine prevăzut minim de 11 la sută şi determinat de 10,6 la sută. Operatorii economici au fost sancţionaţi contravenţional şi s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite