Contre pentru performanţele secretarului Primăriei Alba Iulia. „Satisfăcător“ de la consilierii locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activitatea secretarului Primăriei Alba Iulia, Marcel Jeler, rămâne neevaluată pe 2011. Proiectul nu a trecut de votul consilierilor locali.

Potrivit legii, activitatea fiecărui funcţionar public trebuie evaluată cel puţin o dată pe an.

Subiectul a fost luni, în dezbaterea Consiliului Local Alba Iulia şi l-a vizat pe secretarul municipiului Alba Iulia, Marcel Jeler (49 ani). Încă de la începutul discuţiei, cel în cauză a precizat că proiectul de hotărâre este ilegal. „Vă avertizez că votaţi un propiect illegal. Activitatea mea de secretar al municipiului Alba Iulia trebuia evaluată până la 31 ianuarie 2012, iar din câte ştiu acum suntem în  6 februarie . După trecerea secretarului în subordinea primarului, nu mai este nevoie de un vot în Consiliul local. Cer ca primarul să facă evaluarea mea“, a apreciat Marcel Jeler.

Fiecare consilier local a primit un chestionar, în care să aprecieze obiectivele personale şi îndeplinirea criteriilor de performanţă ale secretarului. Punctajul obţinut de Marcel Jeler se încadrează la „satisfăcător“, adică între 2,01-3,50, pe o scară de la 1 la 5.

Când a fost vorba de vot doar 11 din cei 14 consilieri PDL au votat „pentru“.  Liberalii au fost împotrivă, iar social-democraţii s-au abţinut. Pentru ca proiectul să treacă era nevoie de o majoritate simplă, mai exact de 12 voturi. Practic, consilierii locali i-au „tăiat“ dreptul primarului Mircea Hava de a evalua activitatea secretarului pe 2011.

Primarul nu s-a ferit să se aducă în discuţie cuvântul „cenzură“ , cu trimitere la faptul că  anumite Hotărâri de Consiliu Local nu mai ajung pe ordinea de zi. Tot Mircea Hava a dat şi răspunsul „mai nou secretarul“. „O să facem o anchetă administrativă“, a mai completat primarul.

Marcel Jeler ocupă funcţia de secretar de 15 ani. În ultimii patru  ani a primit calificativul satisfăcător, după ce timp de 11 ani a fost notat cu „foarte bine“ sau „excelent“.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite