Alba Iulia: Portret/ Radu Contor, speranţă a fotbalului albaiulian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Contor joacă jotbal la echipa de juniori a Clubului Unirea. La doar 15 ani, acesta are deja 15 medalii primite în semn de recunoaştere a performanţelor sportive. Poartă tricoul cu numărul şapte şi joacă pe post de mijlocaş

De-a lungul timpului, a fost desemnat cel mai tehnic jucător şi a fost totodată şi golgether.

Joacă fotbal din clasa I


Pasiunea pentru jocul cu mingea a descoperit-o încă din grădiniţă, iar apoi, în şcoală a devenit un fan al acestuia. „Pe la şapte ani, eram toată ziua cu mingea pe afară, chiar şi în curtea şcolii. Tatăl  meu m-a încurajat în practicarea fotbalului, iar în clasa I m-a înscris la Clubul Sportiv Unirea“, a spus Radu Contor. Acesta a precizat că cel care l-a iniţiat în tehnicile fotbalului a fost antrenorul Vasile Ursu. „Antrenorul Vasile Ursu mi-a fost model. Pe lângă exerciţile tactice pe care le făceam, acesta ne-a învăţat cum să ne comportăm în timpul liber, reguli de bună conduită, precum şi faptul că trebuie să dăm dovadă de caracter“, a mai spus albaiulianul.

De aproximativ un an de zile este pregătit de antrenorul Ion Ilie. „Mă antrenez în fiecare zi câte două ore, după cursurile de la şcoală. Spre exemplu, acum suntem în plin campionat naţional de juniori şi avem meci în fiecare duminică. Trebuie să fim foarte bine pregătiţi, iar antrenamentele sunt extrem de importante. Cel mai important adversar pe care-l avem în acest turneu este echipa de la FC Braşov“, a spus tânărul fotbalist.

A primit titlul de cel mai bun jucător

Elev în clasa a VIII-a a Liceului Sportiv, Radu Contor a primit de-a lungul timpului mai multe premii. „Anul trecut, într-un turneu organizat la Năvodari şi destinat celor mai bune echipe de copii din ţară am fost desemnat cel mai tehnic jucător şi am fost totodată golgether. La un alt turneu organizat la Deva am fost tot golgether, iar echipa noastră a câştigat turneul, iar la un turneu la Blaj am fost evidenţiat de trimisul Federaţiei Române de Fotbal“, a spus adolescentul.

Acesta a precizat că cel mai tehnic jucător înseamnă că respectivul fotbalist are cel mai bun control al balonului, cele mai bune pase, că jonglează cu mingea şi nu uită de dribling. Radu a jucat şi în cadrul unor tunee desfăşurate în Spania şi Italia. „Nu a-şi fi ajuns aici fără ajutorul părinţilor care m-au susţinut în tot ceea ce am făcut“, a precizat Radu Contor.

Vrea la FC Barcelona

Ca şi planuri de viitor, Radu Contor vrea să ajungă să joace la echipa FC Barcelona. Este conştient că până acolo, drumul este destul de anevoios, iar într-o primă etapă speră să joace la FC Unirea. „Modelul meu este Cristiano Ronaldo. Ca şi jucători îmi plac Adrian Mutu, iar de la Unirea, îmi place de Florin Dan“, a spus tânărul. Acesta consideră că cele mai grele scheme de făcut sunt bicicleta şi virgula.

Cum împaci şcoala cu fotbalul?
R.C
.: Îmi este destul de dificil să împac şi şcoala şi fotbalul. Avem mult de învăţat, iar antrenamentele sunt numeroase. După cursuri, am antrenamente, iar seara ajung destul de obosit acasă. Cu toate acestea, îmi respect programul de studiu şi de făcut temele. Sper să fac faţă în continuare cât mai bine. Sunt conştient de importanţa educaţiei, dar îmi place mult şi fotbalul. 

Ce înseamnă pentru tine un fotbalist bun?
R.C.
: Un fotbalist bun este unul care ştie să dribleze, care joacă în echipă, care are simţul porţii. Nu îmi plac fotbaliştii care nu sunt serioşi, care înainte de meciuri preferă să petreacă, în loc să se odihnească. Îmi place de Mutu cum joacă, dar are unele minusuri. 

Ce-i place: Îmi place să înot. Câteodată mai joc şi handbal şi baschet. Îmi place jocul în echipă şi spiritul de competiţie. Chiar dacă eşti cel mai bun, nu poţi să câştigi singur, ai nevoie de coechipieri. De asemenea, în puţinul timp liber pe care îl am, îmi place să mă întâlnesc cu prietenii şi colegii mei. Câteodată mă joc şi pe calculator. La şcoală, materia mea preferată este educaţia civică.

Ce nu-i place: Nu îmi plac oamenii care se dau mari sau ce-i care batjocoresc copiii. Nu-mi plac nici copii care se bat şi nu se respectă. Nu îmi plac aranjamentele la fotbal, nu mi se pare corect să se cumpere meciurile. Nu-mi place lipsa de sportivitate la unii fotbalişti de top. 

Profil
Născut: la 27 octombrie 1994, Alba Iulia
Studii: Elev în clasa a VIII-a a Liceului Sportiv
Familie: un frate

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite