Alba Iulia: Consumul de alcool, sancţionat de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Consumul de alcool, sancţionat de poliţişti
Alba Iulia: Consumul de alcool, sancţionat de poliţişti

Poliţiştii rutieri din Alba Iulia au desfăşurat ieri noapte o amplă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere comise pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

Doi ofiţeri şi 18 agenţi de poliţie rutieră s-au aflat pe străzile din Alba Iulia şi Sebeş pentru a controla şoferi aflaţi în trafic.

Scopul acţiunii desfăşurate a fost prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere comise pe fondul consumului de băuturi alcoolice, reducerea consecinţelor acestora, precum şi identificarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulaţie.

„Necesitatea realizării acestei acţiuni s-a datorat faptului că, de cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulementare sau execută în mod periculos virajele, astfel punând în pericol siguranţa participanţilor la trafic”, a precizat Iulia Haţegan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba.

Peste 200 de amenzi

Oamenii legii au prins în trafic patru şoferi beţi, ce aveau alcolemia peste limita legală.
De asemeanea, au fost sancţionaţi 80 de virezomani.
Un număr de 135 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri înregistrate la regimul rutier, precum depăşire neregulamentară, neoprire la semnalul poliţistului, defecţiuni tehnice, circulaţie pe sens opus, nefolosirea centurii de siguranţă, sau lipsa documentelor.
Au fost suspendate opt permise de conducere şi au fost retrase şase certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii rutieri au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale mopediştilor, două bicicliştilor, iar o sancţiune a fost aplicată unui pieton care nu a respectat regulile de circulaţie privind traversarea străzii.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au dat un număr de 219 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 35.000 lei.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite