Consorţiu şcolar între unităţile de învăţământ din Aiud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcolile din Aiud s-au constituit într-un consorţiu care ar urma să contribuie la dezvoltarea învăţământului la nivelul municipiului. Ideea a fost lansată de reprezentanţii administraţiei locale.

Astfel, a fost semnat contractul de parteneriat între Colegiul Tehnic, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu”, Şcoala cu Clasele I-VIII „Ovidiu Hulea”, Şcoala cu clasele I-VIII „Axente Sever” şi Grupul Şcolar Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud”, pentru constituirea Consorţiului Şcolar Aiudean.

Contractul a fost încheiat pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitate de prelungire prin acordul părţilor, principalele domenii de activitate ale consorţiului şcolar fiind cel educativ şi cel cultural-sportiv, respectiv resurse umane şi infrastructura.

Prin înfiinţarea consorţiului şcolar, se asigură, printre altele, mobilitatea personalului între unităţile de învăţământ preuniversitar care fac parte din consorţiu, utilizarea în comun a resurselor, lărgirea oportunităţilor de învăţare oferite elevilor şi recunoaşterea reciprocă a rezultatelor şi evaluării acestora, accesul la proiecte sau dezvoltarea de programe curriculare şi extracurriculare, precum şi eficientizarea utilizării resurselor financiare, alocate de la bugetul local.

„Am susţinut ideea înfiinţării consorţiului şcolar, care să includă toate şcolile din Aiud, pentru că parteneriatul este cu siguranţă cel mai bun instrument în sensul dezvoltării tuturor actorilor săi. Elevii sunt beneficiarii sistemului de învăţământ, pentru ei şi nevoile lor trebuie găsite cu prioritate soluţii”, a declarat Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite