Consilier local speriat de DNA: „Nu mai ridic mâna nici dacă mă bate primarul Hava cu cureaua“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetările procurorilor Serviciului Teritorial DNA Alba Iulia în dosarul privind cheltuirea banilor publici alocaţi de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean clubul de fotbal FC Unirea i-a băgat în sperieţi pe consilierii locali şi pe cei judeţeni.

Consilierul local Horia Bărdaş, învinuit în dosar pentru înşelăciune, a declarat că nu va mai vota nicio hotărâre privind alocarea de bani pentru activităţi sportive şi culturale.

„Nu mai ridic mâna pentru nimic în lume, nici dacă mă bate primarul Hava cu cureaua. Nu mai ridic  mâna nici pentru baschet şi nici pentru cultură. Nu a existat lună în care să nu fim chemaţi la DNA“, a spus marţi Horia Bărdaş. Acesta este vicepreşedinte la clubul de fotbal FC Unirea Alba Iulia, în calitate de reprezentant al Consiliului local.

Procurorii cercetează modul în care clubul a cheltuit 8 milioane de lei alocaţi de administraţia locală şi 3,5 milioane de lei alocaţi de administraţia judeţeană echipei de fotbal în perioada 2005 – 2010. Alături de Bărdaş mai sunt învinuiţi preşedintele clubului Marian Sarmeş, fostul preşedinte executiv Nicolae Lupu şi vicepreşedintele Oliviu Feneşan, reprezentantul Consiliului Judeţean. Au fost chemaţi pentru declaraţii în calitate de martori conducerile celor două instituţii, precum şi angajaţi ai acestora.

Bărdaş a spus că, din punctul lui de vedere, toţi banii alocaţi de cele două instituţii publice au fost cheltuiţi legal la echipa de fotbal. „Primăria Alba Iulia a făcut audit în fiecare an şi s-a constatat că banii au fost cheltuiţi legal. Nu noi am făcut strategia de finanţare a echipei ci Consiliul Local şi Consiliul Judeţean prin contractele de finanţare şi prestări servicii semnate“, a spus consilierul local Horia Bărdaş.

Marţi, consilierul local a fost prezent din nou în faţa procurorilor Anticorupţie. A fost citat pentru a da declaraţii în legătură cu o hotărâre prin care Consiliul local a prelungit contractul cu societatea de transport public de călători pe o perioadă de 6 luni.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite