Efectul scandalului cu interlopi. Şeful Poliţiei Cugir a fost schimbat „la cerere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Hentea este de luni, 11 iulie, noul şef al Poliţiei oraşului Cugir. Comisarul Nicolae Olaru, cel care a deţinut până acum această funcţie, a cerut înlocuirea sa, fiind numit şef al Secţiei II al Poliţiei rurale Vinţu de Jos. Schimbările ce au avut loc la conducerea Poliţiei din Cugir vin ca urmare a evaluarii activităţii instituţiei.

La întâlnirea ce s-a desfăşurat luni la Cugir a participat chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

„Prin Dispoziţia Şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, începând cu data de 11 iulie, la conducerea Poliţiei Oraşului Cugir, a fost împuternicit, pentru o perioadă de 6 luni, domnul subcomisar de poliţie Hentea Mircea-Ioan. Începând cu aceeaşi dată, domnul comisar şef de poliţie Ioaneş Călin Mihael, a fost împuternicit, pentru o perioadă de 6 luni, adjunct al şefului Poliţiei Oraşului Cugir“, se afirmă într-un comunicat al IPJ Alba.

Schimbările ce au avut loc la conducerea Poliţiei din Cugir vin şi ca urmare a arestărilor făcute în luna mai în rândul interlopilor din localitate.

Cetăţenii, nemulţumiţi de poliţiştii din Cugir

În cadrul aceleiaşi şedinţe de lucru la care a participat întregul efectiv din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir, a avut loc şi evaluarea activităţii pentru semestrul I al anului 2011. În urma analizei efectuate au rezultat anumite deficienţe constatate în activitatea acestei structuri de poliţie. De asemenea, a fost prezentat rezultatul sondajului de opinie realizat de specialişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din I.P.J. Alba împreună cu Universitatea 1 Decembrie 1918, privind siguranţa cetăţeanului şi percepţia faţă de activitatea poliţiei din oraşul Cugir, sondaj care a evidenţiat faptul că cetăţenii din Cugir au unele nemulţumiri referitoare la activitatea poliţiei privind asigurarea ordinii şi siguranţei publice.

„Prin schimbările făcute la nivelul conducerii Poliţiei Oraşului Cugir, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, încearcă să eficientizeze activitatea poliţiei pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor din Cugir“, a precizat Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Cine se află la conducerea Poliţiei Cugir:

Mircea Hentea este născut în data de 2 noiembrie 1976  în Copşa Mică, judeţul Sibiu, este absolvent al Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, promoţia 2000 şi al cursului postuniversitar de perfecţionare în specializarea „Psihologie judiciară” din cadrul  Facultăţii de Drept al Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, promoţia 2009.

Din anul 2000 şi până în prezent şi-a desfăşurat activitatea la Poliţia oraşului Cugir, unde între anii 2000 – 2002 a îndeplinit funcţia de ofiţer în cadrul Compartimentului Investigaţii Criminale iar începând cu anul 2002 până în prezent a îndeplinit funcţia de ofiţer specialist în cadrul Compartimentului Cercetări Penale. Fiind singurul ofiţer de cercetare penală din cadrul Poliţiei oraşului Cugir, începând cu anul 2002 a coordonat activitatea pe linie de cercetare penală desfăşurată la nivelul acestei subunităţi de poliţie.

Comisarul şef Călin Mihael Ioaneş este născut la data de 14 iulie 1963 în Cugir, este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi M.Ap.N. „ Nicolea Bălcescu”, promoţia 1987, a Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii din Oradea, promoţia 1999 şi a două cursuri postuniversitare de Psihologie Judiciară organizate de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” Cluj Napoca.

După absolvirea şcolii de ofiţeri a fost repartizat la Detaşamentul Păuliş din Lipova iar din anul 1990 a fost mutat la Inspectoratul de poliţie Judeţean Alba unde în perioada 1990 – 2011 a îndeplinit funcţii de ofiţer operativ şi specialist – judiciar, în cadrul Poliţiei Oraşului Cugir iar începând cu anul 2001 până în prezent a îndeplinit funcţia de ofiţer specialist la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite