Concursul „Alba Iulia Cealaltă Capitală“ câştigat de liceenii militari FOTO-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concurs de istorie "Alba Iulia Cealaltă Capitală"
Concurs de istorie "Alba Iulia Cealaltă Capitală"

Colegiul Militar „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia a câştigat concursul de istorie „Alba Iulia Cealaltă Capitală“, organizat de Primăria Alba Iulia în parteneriat cu Muzeul Unirii şi Consiliul Judeţean. Echipa liceenilor militari a obţinut 10 puncte, răspunzând la cele mai multe întrebări puse de organizatori.

Pe locul doi s-a situat Liceul de Arte cu 9 puncte, urmat de Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan“ cu 6 puncte, respectiv Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa“, care a obţinut 2 puncte. Concursul a fost unicat în ţară, având în vedere modul de desfăşurare. Fiecare echipă formată din patru elevi a avut la dispoziţie un pupitru cu un buton care trebuia apăsat pentru a răspunde la întrebare.

Concurs de istorie "Alba Iulia Cealaltă Capitală"

Click pe poză pentru galerie foto

Cei mai rapizi s-au dovedit elevii de la Colegiul Militar, care au răspuns corect la 10 întrebări din totalul celor 40 puse de organizatori. Întrebările au fost lansate de purtătorul de cuvânt al Muzeului Unirii, Liviu Zgârciu, care a îmbrăcat, în mod simbolic, costumul primului primar al oraşului Alba Iulia, Camil Velican. La eveniment au participat primarul din Alba Iulia Mircea Hava şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel.

Concursul a fost inclus în seria manifestărilor dedicate săptămânii în care elevii participă la „Şcoala Altfel“. Echipa câştigătore a obţinut pentru Colegiul Militar suma de 5.000 de lei. Locul doi a fost premiat cu 3.500 de lei, iar restul competitorilor au primit 2.500 de lei, respectiv 1.000 de lei. Cei patru din echipa câşigătoare vor avea posibilitatea ca în cursul verii să asigure activităţi de ghidaj pentru turişti în zona Cetăţii Alba Iulia, muncă pentru care vor fi răsplătiţi financiar.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite